Om dette arrangement

Tid
17:00 - 20:45
Pris
225 kr.
Lokalitet
Nordisk Film Biografer Næstved
Fabriksvej 1
4700 Næstved
Arrangører
Næstved Bibliotek, Nordisk Film Biografer Næstved
For hvem?
Køb/bestil billet(ter)

Brød, Bog og Bio - Bastarden

Til ”Brød, Bog og Bio” starter vi med at høre om bogen "Kaptajnen og Ann Barbara", skrevet af Ida Jessen over en kop kaffe/te, før vi ser filmen af ”Bastarden”. Bagefter spiser vi en let anretning i biografens lounge, mens vi taler om filmen.

”Brød, Bog og Bio”, som startede i foråret 2019 i Næstved, er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Nordisk Film Biografer.  

Denne gang skal vi se filmen, ”Bastarden”.  

I filmen ser vi Mads Mikkelsen (Ludvig von Kahlen), Amanda Collin (Ann Barbara), Simon Bennebjerg (Frederik De Schinkel), Gustav Lindh (Anton Eklund) og Kristine Kujath Thorp (Edel Helene) i de bærende roller. 

En historisk westernfortælling
Bogen "Kaptajnen og Ann Barbara" fra 2020 er Ida Jessens historiske westernfortælling om kampen om den uopdyrkede jyske hede i et drama om kærlighed, hævn og ondskab i midten af det 18. århundrede. I 1754 planlægger kaptajn Ludvig von Kahlen at opdyrke den jyske hede, som ligger øde hen. Han møder modstand, da den dyriske godsejer Schinkel hævder at eje heden. Imens ankommer den mystiske Ann Barbara til heden, og en alliance former sig langsomt. 

"Kaptajnen og Ann Barbara" er en vild, intens og dramatisk western i danske historiske omgivelser, som aldrig er blevet fortalt før. En historisk fortælling om naturens voldsomme kræfter og om menneskets drøm og prisen for at tæmme den og gøre den til sit. Romanen er inspireret af virkelige personer og begivenheder i forbindelse med opdyrkningen af heden midt i 1700-tallet. 

Kampen om den uopdyrkede jyske hede
Filmen ”Bastarden” fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark – en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre. 

I 1755 er det Frederik den 5.’s største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede. Derfor begiver den stålsatte kaptajn Ludvig von Kahlen sig afsted for at opdyrke heden. Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Dertil forsøger den frygtindgydende godsejer, Frederik de Schinkel, at tvinge ham væk. Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærkt bånd mellem de to. Og sammen tager de kampen op. Filmen er den første dansksprogede film fra den danske instruktør Nikolaj Arcel, siden filmen ”En kongelig affære” (2012).  

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Næstved Bibliotek ved voksen-punktet fra mandag den 18. september. 
 
Aftenens program i biografen: 
Fra kl. 17.00 - 17.15 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage. 
Fra kl. 17.30 - ca. 19.30 - vi ser filmen ”Bastarden”
Fra kl. 19.40 - ca. 20.45 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen og bogen. 

Menu: En let anretning 
Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.  

Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 225 kr.

Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet.

Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Billetter købes på: https://www.nfbio.dk/event/broed-bog-bio-bastarden