Fabian Vennekilde
Fabian Vennekilde

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Tænksomme Tirsdage: Til kamp mod madspild

Mød fuldtidsskralder og aktivist Fabian Vennekilde til en spændende debataften på Næstved Bibliotek.

I Danmark smider vi årligt 700 ton spiseligt mad ud. Det svarer til 47 kilo per indbygger. På verdensplan er madspildet 1,3 milliarder ton, hvilket svarer til mad til 3 milliarder mennesker i et år! 

Fuldtidsskralder og aktivist Fabian Vennekilde er egentlig uddannet kok, men i januar sagde han op på den bøfrestaurant, hvor han arbejdede som souschef. 

- Jeg gik simpelthen rundt og tænkte for meget på klimaet. Og så stod jeg der og stegte bøffer. Det gav lige pludselig ingen mening for mig, siger Fabian Vennekilde.

I dag lever han på et skrabet budget for at få tid til at dyrke den kamp, der ligger ham mest på sinde. Kampen mod madspild.

Resultaterne af sine ”skraldemissioner” poster han på sin Facebook-konto, hvor han også prøver at råbe politikere og virksomheder op. Virksomhederne for at prøve at komme af med det der ikke kan sælges på en bedre måde. Politikerne for at ændre reglerne, så virksomhederne ikke rammes økonomisk, når de gerne vil forære ting væk.

Han er også begyndt at skralde non-food, og blandt andet sat fokus på hvor meget brugbart tøj, sko, legetøj mv. der smides ud.

Kom til en spændende debataften og hør om Fabians kamp mod madspild, hans metoder og hvad der driver ham.

Praktisk info

Gratis, men tilmelding

Arrangementet er en del af bibliotekets fokus på FN’s verdensmål. I øjeblikket sætter vi blandt andet fokus på verdensmål 2: Stop Sult.