Om dette arrangement

Tid
10:10 - 16:10
Pris
Gratis
For hvem?

Sommerbogen 2024

Danmarks største læsekonkurrence for børn.

Så er det igen blevet tid til den tilbagevendende sommerlæsekonkurrence på biblioteket; ”Sommerbogen”.

Alle børn i alderen 6 – 15 år kan deltage i læsekonkurrencen, hvor man kan vinde fede præmier. Næstved Bibliotek og Borgerservice er igen vært for Sommerbogen. Sidste år deltog 160 læseglade børn fra Næstved Kommune i konkurrencen, og vi håber at endnu flere vil være med i år.

Sommerbogen er en landsdækkende konkurrence Bag konkurrencen står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.

Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden. De seneste år har Sommerbogen oplevet en kolossal opbakning fra biblioteker og børn – hele 89 kommuner var sidste år repræsenteret på Sommerbogskortet, hvilket førte til en rekord deltagelse på mere en 12.000 børn!

Læs og løs udfordringer

For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse mens de læser. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad – børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækning) om en af de tre hovedpræmier.

Alle deltagende børn er med i den landsdækkende lodtrækning om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. Til de deltagende børn i Næstved Kommune er der yderligere præmier. Alle børn, der afleverer et udfyldt ark, får en gratis boggave (så længe lager haves) og deltager også i den lokale lodtrækning om en gave fra Langes Bog og Ide i Næstved.  

Sommerbogen er en fantastisk mulighed til at sætte fokus på læsning i hjemmene i sommerferien. Udfordringerne er sjove og anderledes og motiverer til at læse, og gå på opdagelse i spændende historier. Hvis man har svært ved at læse, er lydbøger en fantastisk mulighed for alligevel at kunne være med i Sommerbogen og fordybe sig i en god historie.