Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Dybsø Naturskole
Dybsøvej 66
4700 Næstved
Arrangører
For hvem?

Naturtræning og højtlæsning

Naturtræning i litteraturens tegn

Forskning viser, at træning i naturen fremmer både det fysiske og psykiske velbefindende. Ligeledes modvirker ophold i naturen stress og booster humøret. Og læsning kan også noget, når det gælder den mentale sundhed. Derfor har vi valgt at koble træning i naturen og højtlæsning.

Vi starter i skoven ved Dybsø Naturskole, hvor vi gennem leg og øvelser styrker muskler og kredsløb, mens vi i fællesskab udfordrer balance, hukommelse og koordination. Og du får sikkert lidt sved på panden og et smil på læben af træningen, hvor du bruger både kroppen og hjernen.

Vi mødes ca. 2 timer hver anden uge i et forløb på 4 gange, hvor vi starter med at lave fysisk træning i naturen. Efter træningen går vi ind på Dybsø Naturskole, hvor vi samles over en kop te/kaffe og får udfordret hjernen ved højtlæsning af et skønlitterært værk/korte klassikere og måske et digt. Undervejs i læsningen holder vi pauser og reflekterer i fællesskab over det læste. En god mulighed for samtaler med andre om livet.

Naturtræning i litteraturens tegn er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Næstved Sundhedscenter.

Det er gratis at deltage men tilmelding kræves. En tilmelding gælder for alle 4 gange

Det praktiske
Vi mødes ved Dybsø Naturskole, Dybsøvej 66 og gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Husk tøj og sko til udendørs brug.
Der er ingen forudsætninger for at deltage, når bare du har lyst til at komme ud og bevæge dig i naturen samt har lysten til at lytte til højtlæsning og tale med andre om det du hører.

Vi mødes 28. marts, 11. april, 25. april og 9. maj. Alle dage klokken 10 – cirka 12:30