Om dette arrangement

Tid
10:00 - 13:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Salen
For hvem?
Arrangør

Byttemarked på Næstved Bibliotek

Her kan du bytte dig til ”nyt”. Vi kan ikke love dig, hvad du kan finde, men vi kan love dig at det bliver hyggeligt. Og du får mulighed for at finde mange fine genbrugsting.

Måske tænker du, hvad er et byttemarked. Og hvordan foregår det?

Byttemarked er en gratis og miljøvenlig begivenhed, hvor du gratis kan bytte til ”nyt”, og, hvor du kan være med til at gavne miljøet ved at udnytte de ressourcer, vi er omgivet af i hverdagen.

Giv, hvad du har – tag, hvad du kan bruge

Din ”adgangsbillet” for at deltage er, at du selv medbringer en pose (eller mere) med ting og tøj, der stadig er i fin stand og som har en værdi for andre. Derfor hører tøj med pletter/huller, køkkenting, der mangler en dims og udtrådte sko, ikke til på vores byttemarked, det skal du i stedet for, aflevere til storskrald.

Du skal selv fordele dine medbragte ting, og placere dem i de rette kategorier. Har du brug for hjælp, så spørg endelig en af de frivillige. Derefter kan du gå på opdagelse på byttemarkedet og gratis tage de ting med hjem, som andre byttere har medbragt. Det kan være godt at mærke efter og tænke: ”tager jeg det, fordi det er gratis, eller fordi det er noget, jeg rent faktisk kan bruge”, siger Cecilie, som står bag, de nu 4 årlige byttemarkeder på Næstved Bibliotek, og gruppen Byttemarked Sydsjælland og øerne.  

Du kan medbringe ALT. Så længe det er brugbart for andre, er det kun fantasien, der sætter grænser. Derudover vil de almindelige kategorier som babyudstyr, legetøj, spil, tøj, sko, nips, køkkenting, boligting, småt tidssvarende elektronik, smykker, makeup/cremer, der er i orden, små møbler fx børnestole, potteplanter og frugt fra haven mm. også kunne medbringes. 

Den eneste begrænsning er, at det skal være ting, du kan bære hjem i poser. fx en stor pose med lynlås/blå Ikea pose. Derfor modtager vi ikke store møbler og gamle TV og elektronik, som i stedet for skal afleveres på en genbrugsstation.

Find ting til din egen husstand og evt. et par gaver

Som udgangspunkt kan du tage alt det, du og din husstand, kan bruge. Det er altid et skøn, og i sidste ende er det arrangøren, der sætter en grænse, hvis enkelte tager rigtig meget. Du må tage til din egen husstand og evt. et par ting til gaver, men tingene fra byttemarkedet, er IKKE til videre salg, og hamstring accepteres ikke. Medbring fx en stor pose med lynlås – når den er fyldt, så har du sikkert fået nok med hjem. 

Læs mere

Du kan læse nærmere om konceptet på hjemmesiden www.byttemarked.nu og få mere at vide om de lokale byttemarkeder ved at melde dig ind i Facebook gruppen ”BYTTEMARKED – SYDSJÆLLAND OG ØERNE”.