Børn får BOGglad bøger - Foto: Helle Østerholm
Børn får BOGglad bøger - Foto: Helle Østerholm

BOGglad – Hvad er det?

24.09.22
I 2021 uddelte Slots- og Kulturstyrelsen 24 mio. kr. fra BOGglad-puljen. Næstved Bibliotek og Borgerservice ansøgte puljen og fik tildelt 254.000 kr. som alle skulle bruges til at købe nye børnebøger til de af kommunens institutioner som kom med i projektet

Formålet med BOGglad-puljen er, at understøtte og stimulere børns møde med litteratur uden for hjemmet. 

De nyindkøbte børnebøger skal aktiveres og gøres let tilgængelige i daginstitutionerne, for derigennem at øge børnenes læselyst og glæde ved bøger.

98 projekter fra 78 kommuner samt Sydslesvig har fået tilsagn fra BOGglad-puljen, og man forventer at titusindvis af nye bøger når ud til knap 1000.000 børn i løbet af 2022.

12 daginstitutioner i Næstved Kommune er med i BOGglad: Alfehuset, Birkehegnet, Ellebæk, Eventyrhuset, Evigglad, Humlehaven, Kornblomsten, Kroppeloppen, Skattekisten, Stjernehøjen, Ved Diget og Ved Grøften. Der er indkøbt næsten 2.200 børnebøger fordelt på 210 titler som skal ud til institutionerne. Det betyder at næsten 900 børn i alderen 0-6 år vil få glæde af disse bøger.

Projektet gennemføres i samarbejde med kommunens sprogkonsulent, Aase Morell, som sammen med børnekulturformidlerne på Næstved Bibliotek, samt pædagoger/børn i institutionerne har udvalgt de mange bøger.

Bøgerne kom til Alfehuset

Torsdag d. 22. september modtog daginstitutionen Alfehuset så de første BOGglad-bøger.

Det var en festdag med flag og balloner, hvor der blev holdt tale, sunget en BOGglad-sang, læst historie, spist boller og selvfølgelig blev der kigget i de mange bøger som fremover skal bo i Alfehuset.

I de kommende uger vil de resterende 11 dageinstitutioner også modtage deres nye børnebøger.
 

Børn i Alfehuset