Advokatvagten

Advokatvagten tilbyder gratis retshjælp på biblioteket hver torsdag.

Advokatvagten giver gratis rådgivning til alle hver torsdag kl. 16 på Næstved Bibliotek. Kom fra kl. 15 og træk et nummer.

Der er over 100 advokatvagter over hele landet, og mere end 20.000 mennesker tager årligt imod dette tilbud om gratis hjælp. I knap 60 pct. af sagerne bliver problemet løst på stedet.

Juridiske problemer

Der gælder ingen specielle begrænsninger vedrørende de typer af sager og spørgsmål, som du kan få råd om hos Advokatvagten. Det har dog vist sig, at langt de fleste spørgsmål vedrører de juridiske problemer, som opstår i hverdagen for almindelige privatpersoner.

Sådan gør du

Hver torsdag kl. 15 stilles en nummerstander op på Næstved Bibliotek, hvor du kan trække et nummer til Advokatvagten. Rådgivningen foregår fra kl. 16. Du skal møde op personligt, og du kan hverken få rådgivning pr. telefon eller pr. brev. Du skal huske at medbringe alle dokumenter, som har noget med sagen at gøre. Dermed får advokaten det bedste grundlag for at tage stilling til netop din sag.

Mundtlig rådgivning

Advokatvagten yder kun mundtlig rådgivning. Du kan ikke få hjælp til at udfærdige klager eller ansøgninger for eksempel om fri proces. Du kan heller ikke få hjælp til at udfærdige dokumenter, men du kan få et råd om, hvorvidt du bør oprette nogle bestemte dokumenter, f.eks. en lejekontrakt, en samlivskontrakt, et gensidigt testamente eller andet.

Hvis du går forgæves

Der er meget stor interesse for at benytte Advokatvagten. Hvis du går forgæves, eller du ikke har tid om torsdagen, findes der andre mulige tilbud:

Den Mobile Retshjælp. Den hjælper med alle former for juridisk rådgivning, både via telefon og mail. Læs mere på Den Mobile Retshjælp.

Telefonretshjælpen. Du kan også få rådgivning, hvis du ringer til det landsdækkende tilbud Telefonretshjælpen. Læs mere på Telefonretshjælpens hjemmeside.

OBS: Advokatvagten er lukket i juli og mellem jul og nytår.