Lektørudtalelse

Forfatter: Henriette Camilla Jensen

Kort om bogen

Karl får stadig ting i hovedet - denne gang rammes han af en meteor, bliver magnetisk og må flygte fra alverdens metal. Sjov historie med mange tegninger til drenge og piger fra 8 år. Anden bog i serien "Drengen der fik ting i hovedet"

Beskrivelse

Efter Karl er ramt af meteoren, er hans hoved magnetisk og tiltrækker ting af metal. Karl og Ludvig må flytte til øen Sumbawaya, hvor befolkningen ikke kender til metal og bygger alting af bambus. Doktor Guldberg følger efter dem, fordi han vil udnytte Karl og hans magnetiske hoved. Da Doktor Guldberg går gennem øens ukendte mørke midte, falder han i huller fyldt med guld. Han kidnapper Karl og med hjælp fra en flok gorillaer, går de i gang med guldgraveriet. Problemet er bare at de er ved at tømme jordens indre for guld og så bliver der åbnet for at lava kan flyde ud og oversvømme jorden. Ludvig hjælper Karl og sammen prøver de at stoppe Doktor Guldberg. Bogen har masser af illustrationer af Jan Solheim. Forfatter og illustrator har også lavet serierne "Gamerz" og "Doktor Z"

Vurdering

Fjollet historie, som børn vil grine højlydt af. De mange tegninger er sjove og skøre, og gør bogen utrolig nem at læse. Den vil helt sikkert tiltale læsetrætte drenge

Andre bøger om samme emne

Til dig som kan lide serier som Kaptajn Underhylers eventyr og Tom Gates - min geniale verden