Lektørudtalelse
Kort om bogen
En rejse ind i røgens gastronomiske verden, med masser af opskrifter på vegetarisk mad, alt sammen tilberedt over bål og gløder. Til udendørsmennesker og madinteresserede
Beskrivelse
50 vegetariske retter, alle tilberedt på bål under åben himmel og med fokus på at fremmane umamismagen, ved hjælp af bl. a. karamellisering og røg. Bogen fortæller om sikkerheden omkring bålet, om velegnet udstyr og teknikker til optændingsprocessen. Vi hører om de forskellige tilberedningsteknikker som afbrænding, clinching, confitering (med smør), hængning, grilning, flambodou, rotisserie og indbagning. Der gives skæve vinkler på klassiske retter og helt nye udfordringer med velkendte råvarer. Opskrifterne fordeler sig på hovedretter, tilbehør, salater, brød og efterretter. Bogen er illustreret med fotos af retterne og øjebliksbilleder fra forfatternes hjem i de svenske skove
Vurdering
Flot og indbydende bog uden for megen tekst, men med fokus på retterne og de utroligt smukke stemningsbilleder fra naturen og arbejdet med bålet. Udover varmestyringen, der nok kræver noget øvelse, virker det som nogle nemme opskrifter at gå til, og bogen skal nok sætte gang i fleres lyst til at give sig i kast med bålet
Andre bøger om samme emne
Bogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og Bogen om bålmad. Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. Bål i børnehøjde er for børn og deres voksneBogen om bålmad