Lektørudtalelse

Forfatter: Heidi Drasbek Martinussen

Kort om bogen

Spændende kogebog fyldt med alverdens retter lavet af børn fra hele kloden. Med bogen i hånden kan børn på 7-10 år slå sig løs i køkkenet - med hjælp fra en voksen

Beskrivelse

Det første man møder i inderomslaget er et verdenskort, hvor man kan se alle de børn der medvirker i bogen, og hvor deres lande er. På den første side er en guide til, hvordan man begår sig i et køkken, gode råd og besked om at det er en god idé, at have en voksen med i køkkenet, til at hjælpe sig med varme ting, skarpe redskaber osv. Hovedafsnit er "Ris", "Hvede", "Majs", "Kartofler" og "Andre fødevarer". Under hvert afsnit får man viden om, hvordan og hvor i verden ris, hvede osv. dyrkes, hvilke typer der findes osv. Herefter er der opskrifter fra forskellige steder i verden, som indeholder den fødevare afsnittet handler om. Ved alle opskrifter er angivet tidsforbrug. Sidst er der en side om køkkengrej. Gennem hele bogen møder man børn fra andre lande. Der er faktabokse og fotos af den færdige mad

Vurdering

Superfin børnekogebog. Den er propfyldt med nyttig viden, fine farvefotos, finurlige historier om fødevarerne og en masse børn fra hele verden, der præsenterer den mad, de spiser. En god bog til at få de 7-10-årige lokket i køkkenet og få udvidet repertoiret til andet end pasta med kødsauce

Andre bøger om samme emne

Andre børnekogebøger er Børnenes verdenskøkken, Børnenes sunde & sjove kogebog og Karolines børnenes livretter