Lektørudtalelse

Forfatter: Conni Boll Christensen

Anvendelse/målgruppe/niveau

Kogebog beregnet til lånere, der gerne vil lave udemad året rundt. Ikke i et smart udekøkken, men over åben ild, dvs. et gammeldags bål eller (kugle)grill

Beskrivelse

Makkerparret bag bogen har efterhånden udgivet en lang række temakogebøger, fx om vintermad, sommermad, julemad, mad som gave, kager og mad for den dovne kok. Som nærværende bog har alle deres bøger lettilgængelige opskrifter ledsaget af stemningsfulde helsides farvefotos, der signalerer familiehygge og samvær. Bogen har afsnit om suppe & sandwich, kød, fisk & fjerkræ, dip & saucer, grønsager, brød, snacks og til den søde tand. Der laves mad på rist, i gryde, wok og på pande over bål. Maden er mere moderne end traditionel "spejdermad", fx. culotte i sennep og hyldeblomst og bruschetta med svampe-parmesan. Bogen er en udvidet udgave af Bålmad - over åben ild udgivet af Coop. Den findes kun på et enkelt folkebibliotek. Indeholder register og små faktabokse om fx god bålskik, optænding af både kuglegrill og almindeligt bål

Sammenligning

Der findes mange grillkogebøger på bibliotekerne og også flere bålkogebøger, der udover opskrifter indeholder grundigere beskrivelser af fx indretning af bålplads, valg af brænde, alternative tilberedningsformer og andre bål-aktiviter

Samlet konklusion

En feelgood bladrekogebog om mad over åben ild. En hyggelig men ikke nødvendig anskaffelse. Anskaffes hvis bål- og grillkogebogshylden trænger til en ekstra spand kul