Læsekredse

Har du lyst til at være med i en læsekreds? Så kan biblioteket hjælpe dig!

Biblioteket kan tilbyde at skaffe bøger til læsekredse og give ideer og gode råd. Her kan du læse mere om bibliotekets tilbud.

Hvordan fungerer det?

Vi samler en roman i det antal eksemplarer, I skal bruge, til en bestemt dato. Vi sender en mail til den, der har bestilt bøgerne, når de er klar. Vi kan ikke samle helt nye og efterspurgte titler – spørg bibliotekaren, hvordan mulighederne er, for den titel I ønsker. Mange romaner kan skaffes på lydbog eller med stor skrift. 

Hvis I savner ideer til gode bøger til læsekredsen, kommer vi gerne med inspiration og tips til, hvordan I finder baggrundsmateriale om bøger og forfattere.

Bestil bøger til læsekredsen

Når I vil bestille bøger til læsekredsen, skal I udfylde en bestillingsseddel. Vi skal have sedlen senest 14 dage, før I vil hente bøgerne. Aflever bestillingssedlen personligt på biblioteket eller send den til nsthb@naestved.dk 
I finder bestillingssedlen nederst her på siden.

Bogposer til læsekredse

Biblioteket tilbyder også bogposer med læsekredssæt.
Antallet af bøger i poserne svinger mellem 4 og 8 eksemplarer. Du kan ikke regne med at få en bogpose til en bestemt dato, men lånetiden er 2 måneder, så der er tid til både at læse og snakke om bøgerne.
Du finder bogposerne ved den grønne væg i voksenområdet på biblioteket i Næstved. De kan også bestilles til afhentning i Næstveds øvrige biblioteker.
Her kan du se hvilke læsekredssæt vi har og bestille dem

Med de nye bogposer med læsekredssæt bliver det nemmere at læse sammen!

Tips til at få snakken i gang

Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan I kan strukturere jeres snak i læsekredsen og få gang i diskussionen. Læs dem her og tag dem evt. med til møderne i læsekredsen. Så er I sikre på at komme godt i gang med snakken.

Vil du være med i en læsekreds?

Så send os en mail eller ring til os. Når vi har seks tilmeldte, sætter vi jer i kontakt med hinanden. Vi tilbyder også at deltage i jeres første møde og give tips til gode læsekredsdiskussioner. 

Kontaktpersoner:

Ida Eriksen, tlf.: 5588 4013, mail: ideri@naestved.dk
Jens Kryger, tlf.: 5588 4136, mail: jknie@naestved.dk

Digitale læsekredse

Har du ikke tid eller lyst til at mødes med andre, er Litteratursidens digitale læseklubber måske noget for dig. Klubberne skriver kun sammen på nettet. Klubberne har mange forskellige temaer. Du kan også selv starte en læseklub. Du finder læseklubberne her