Breaking Borders

 

Breaking Borders er et helt nyt fællesskabsprojekt, der samler børn og unge på tværs af grænser og kulturer. Med gaming og gaming-kultur som omdrejningspunkt kan børn og unge mødes – først digitalt og siden også fysisk – i inspirerende, eksperimenterende, lærerige og trygge fællesskaber på tværs af den dansk-tyske grænse.

Breaking Borders foregår i to faser: Digitale fællesskaber og fysiske fællesskaber og pengene til projektet er bevilget af kultKIT.

Det digitale fællesskab samles på platformen Discord, som er en af verdens største online mødesteder for gamere. Næstved Bibliotek og Borgerservice har i samarbejde med en række samarbejdspartnere udarbejdet et rum på Discord (en såkaldt server), hvor børn og unge kan møde både hinanden samt en række af professionelle gamere, trænere, gaming-foreninger osv. Der vil desuden være mulighed for at deltage i træningssessioner og turneringer med fokus på sunde vaner og sportsånd i forbindelse med gaming.

For at blive lukket ind i det dansk-tysk rum, kan man enten bruge Discord via sin browser eller downloade den app der hedder Discord. Derefter følger man bare dette link og vælger hvilket land man er fra: 

https://dc.breaking-borders.gg

Eneste krav er at man skal være fyldt 13 år.

Aktiviteterne på Discord foregår i august, september og oktober.

Det første arrangement finder sted den 12. august kl. 17.30 og ligesom alle andre happenings på serveren, er det gratis at deltage.

Den 12. august er det tidligere FIFA-verdensmester Mohamad Al-Bacha der gæster serveren. Mohamad har været professionel gamer i mange år. I 2016 vandt han VM i FIFA, og var med til FIFA Best Awards i 2017, hvor verdens bedste fodboldspiller blev kåret. Han spiller fortsat FIFA på højt niveau. Mohamad fortæller lidt om sin vej fra at være ukendt til at vinde VM og få en masse omtale og opmærksomhed samt forløbet derefter. Han kommer også til at fortælle om livet som verdensmester, professionel FIFA spiller og det at være en rollemodel.

Den 25. august kl. 19.30 kan man møde 23-årige Marcus "xpriskornet" Priskorn direkte på serveren. Han har tidligere spillet League of Legend på højt niveau og har bl.a. spillet i fem forskellige lande, været i top otte til de europæiske mesterskaber og vundet Englands største LAN-turnering. 

Så følg linket til Discord nu, så du ikke går glip af en masse fede ting på Breaking Borders Discord server!

På billederne ses fra venstre til højre Mohamad Al-Bacha, Marcus "xpriskornet" Priskorn, Christian Mogensen og Emil Byskov der alle gæster "Breaking Borders"-serveren

Besøg af Tais Nøhr Larsen i november

d. 17 november besøger Tais Nøhr Larsen serveren. Tais er antropolog og har på baggrund af et halvt års feltstudier blandt unge danske gamere blandt andet hjulpet med udviklingen af ​​”Red Barnets” spillevejledninger til forældre. Han har hjulpet både forældre og fagfolk, der arbejder med børn, med at undgå misforståelser, når det kommer til børns digitale vaner.
Derudover har Tais personligt oplevet både fantastiske spilfællesskaber og en slem "afhængighed" af computerspillet World of Warcraft.
I dag arbejder Tais som projektleder på et tilbud til drenge med skoletræthed - en gruppe, der ofte har et højt skærmforbrug.
Tais trækker på eksempler fra danske familier, på egne erfaringer og på den nyeste forskning på området. Så uanset om du er forælder til en gamer, som ønsker at lære mere om, hvordan man forholder sig til det univers.

 

Tais Nøhr Larsen, antropolog og gamer

 

Breaking Borders is financed by Interreg Deutschland-Danmark through KULT_KIT with funds from the European Regional Development Fund.
Read more about Interreg Deutschland-Danmark at www.interreg5a.eu