Om Næstved Bibliotek

Næstved Bibliotek er fra 2004 og ligger tæt ved centrum, ca. 5 minutters gang fra stationen. Biblioteket ligger på 1. sal (over Kvickly). Der er adgang via trappe eller elevator fra det fælles indgangsområde i stuen eller over Kulturbroen fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Aflevering
Sker normalt i selvbetjeningsautomaten inde i biblioteket. Udenfor bibliotekets åbningstid kan du aflevere materialer i det udvendige "døgnåbne" afleveringsindkast bag hovedindgangen. Her kan du også få kvitteringer for afleveringerne. 

Aviser og blade
Findes i Loungen. Aviser og nyeste nummer af tidsskrifter og blade kan du læse på stedet. Ældre tidsskrifter kan du låne med hjem.

Børnebibliotek
Børn fra 0 til 13 år. Her er alle slags bøger og tegneserier, internet- og pc-spil, bordfodbold og en hyggesofa, når mor eller far er med.

Computere
Se internet og it-udstyr.

Forhal
Indgangsområdet på 1. sal med toiletter, garderobebokse og mødelokale. 

Garderobe
Aflåselige garderobe- og taskebokse med møntindkast findes i forhallen.

Hunde
Må ikke medtages (førerhunde undtaget).

Indmeldelse
Sker i Infocenter. Du skal medbringe dit sundhedskort.

Internet og it-udstyr
Der er ca. tyve pc'er med internetforbindelse, tekstbehandling med mere. I børnebiblioteket er der er fire pc’er, som er forbeholdt børn under 14 år og to pc'er til børn under 7 år. Der er trådløs internetopkobling i hele biblioteket, så du kan bruge din egen bærbare pc, hvis den har trådløst netkort. Læs mere om Internet. Du kan printe fra alle pc'er samt fra din bærbare pc, smartphone eller tablet. Læs mere om print, kopi og scan.

Pc’erne, der hænger på søjlerne på de røde borde, er forbeholdt søgninger på bibliotekshjemmesiden og andre særlige formål: Forbrugerinformation, netaviser, kviksøgning. Der er også en pc forbeholdt kørestolsbrugere.

Kunst
Kunstneren Nils Erik Gjerdevik står for den gennemgående udsmykning på biblioteket med glaskunst – med økonomisk medfinansiering fra Ny Carlsberg Fondet.

I børnebiblioteket har den kendte illustrator Rasmus Bregnhøi i efteråret 2016 udsmykket en stor væg. Væggen myldrer med sjove og tankevækkende figurer og motiver fra de mange bøger, kunstneren har illustreret.

Lokalelån
Biblioteket råder over Salen, der kan opdeles i tre mindre møderum. Lokalerne kan lejes af foreninger og folkeoplysningsforbund til arrangementer, kurser og mødevirksomhed i dag- og aftentimer efter visse regler. Læs mere her

Låner
Alle borgere i Danmark kan låne på biblioteket. Det er gratis at blive indmeldt. Indmeldelse foregår i Infocenter. Børn under 14 år kan blive oprettet som lånere, når en af forældrene eller en værge har udfyldt og underskrevet en indmeldelsesblanket. Du kan få blanketten på biblioteket eller hente den her i PDF-version.

MobilePay
Det er muligt at betale med MobilePay.

Mobiltelefon
Det er tilladt at tale i mobiltelefon på biblioteket – men vis hensyn!

Musik og film
Her finder du musik-cd’er, noder og fagbøger om musik, lydbøger, spillefilm og fagfilm, cd-rom og pc-spil for både voksne og børn.

Pinkode
Bruges til udlån og giver adgang til at reservere og forny egne hjemlån via internettet. Du kan også bruge pinkoden til en række af bibliotekets digitale tilbud samt adgang til det selvbetjente bibliotek. Pinkode fås i Infocenter.

Pjecer
Findes i forhallen.

Pusleplads
Findes på børnetoiletterne og på handicaptoilettet.

Reserveret materiale
De reserverede materialer, der er hjemkommet til lånerne, står på særlige reoler til højre for Infocenter. De står opstillet efter hyldenumre. Hyldenummeret fremgår af den mail/sms eller det brevkort, du har fået tilsendt. Har du glemt at tage nummeret med, kan du se nummeret på udlånsautomaterne eller her på hjemmesiden ved at logge på med dit lånernummer og pinkode . 

Romaner
Her finder du romaner, digte, antologier og voksentegneserier. 

Selvbetjening
Selvbetjening er et hovedprincip, hvor det er praktisk muligt. Det gælder især udlån, aflevering og afhentning af reserveret materiale. Det er også et tilbud i forbindelse med gebyrbetaling, som kan foregå via hjemmesiden.

Sorteringsanlæg
De afleverede materialer sorteres automatisk ud på bogvogne – parat til opsætning. Det giver et bedre arbejdsmiljø, fordi det sparer personalet for en masse opslidende løft i dagens løb.

Studierum
På biblioteket er et studierum, der kan rumme to-tre personer. Det er gratis at låne det. Bestil lokalet

Teleslynge
Der er teleslynge ved ét af bordene i Infocenter og i Salen.

Tilgængelighed
Der er automatisk døroplukning for kørestolsbrugere både fra broen og fra en særlig sideindgang i stueplan. Elevatorforbindelse fra stue til 1. sal. Ledelinier for blinde og svagtseende. Teleslynge ved Infocenter og i Salen. Pc beregnet til kørestolsbrugere. Handicap-toilet i forhallen.

Toiletter
Toiletter og handicaptoilet findes i forhallen. Toiletter forbeholdt børn og med særlig pusleplads findes i børnebiblioteket.

Trådløst internet
Biblioteket har trådløst netværk til brugerne. Se mere under Internet.

Udlån
Foregår normalt ved selvbetjening. Der er tre udlånsautomater til venstre for indgangen. Du skal bruge dit sundhedskort og en pinkode. Du skal være indmeldt som låner.