Wingspan Pandemic Patchwork tre brætspil du kan låne på Næstved Bibliotek

Lån et brætspil

22.10.21
Efteråret er over os, og vejret skifter fra varmt og tørt til koldt og ubehageligt vådt.

Heldigvis har Næstved Bibliotek løsningen, så du ikke behøver at kede dig, når du sidder indenfor og venter på at vejret skifter til det bedre. Der er nemlig masser af spændende brætspil du kan låne med hjem og spille. Både på egen hånd, men også sammen med venner og familie. Næstved Bibliotek gemmer på en rigtig flot samling af brætspil for enhver smag. Hvis I mangler et sted at mødes og spille, giver biblioteksrummet også mulighed for at mødes omkring et hyggeligt spil i caféområdet.

Her følger en anbefaling af tre spændende brætspil, du kan låne på biblioteket eller ude på lokalbibliotekerne.

Det første spil på listen er Patchwork – et rigtigt hyggeligt strategispil for to personer, der handler om at bygge det mest komplette kludetæppe af forskellige dele. Jo færre huller dit kludetæppe har, jo bedre.

Men samtidig har du kun et vist antal ture, så det handler om at være klog, når det kommer til at vælge de helt rigtige dele til dit kludetæppe. Patchwork er for spillere på 8 år og opefter og tager omkring en halv time at spille.

Spil nummer to på listen er Pandemic. Her er nøgleordet samarbejde, når I kæmper for at bekæmpe en global virus. Det føles på det punkt næsten for realistisk, men det er super sjovt at kæmpe sammen med vennerne for at kurere sygdommen, inden den udrydder menneskeheden.

For at spille spillet anbefales det at du er minimum 10 år. Og et spil tager ca. 45 minutter. Spillet er beregnet fra 2-4 spillere, der altså spiller på samme hold mod spillet.

Det sidste spil på denne liste er Wingspan, det mest solgte brætspil i 2020. Wingspan kan virke som et svært spil ved første øjekast. Men efter at have spillet det igennem bare en enkelt gang, bliver det utroligt intuitivt for de fleste, takket være spillets flotte visuelle og tematiske stil.

I Wingspan er i konkurrerende ornitologer, der forsøger at skabe det bedste habitat for fugle – og det bedste habitat er selvfølgelig det der har flest point til sidst. I hver tur gælder det derfor om at finde den bedste måde at få point på, hvad enten det er at få nye fugle, skaffe mad eller lægge æg. Spillet er for spillere på 10 år og opefter og kan vare fra 40-70 minutter, med længere spil jo flere der deltager. Spillet kan spilles alene eller med op til 5 deltagere.

Næstved bibliotek har også mange flere brætspil end disse tre. Så tag en tur forbi bibliotekets brætspilsamling – den står ved Caféområdet. Og der er også brætspil på flere af lokalbibliotekerne, så kig forbi og gør dit efterår lidt sjovere.    

Emne