Grøn jul
Grøn jul

Grøn Jul på biblioteket

21.11.19
Næstved Bibliotek og Borgerservice har fokus på værdier som natur og klima, og det betyder at vi afholder forskellige arrangementer og i hele december opfordrer til at holde "Grøn Jul".

I disse år har vi, som heldigvis mange andre, fokus på FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling. Som bibliotek har vi i den sammenhæng en særlig forpligtelse til at oplyse om verdensmålene, og derigennem forhåbentlig ændre adfærd hos både borgere og virksomheder i Næstved Kommune, så vi kommer nærmere at nå målene. Derfor afholder vi en række arrangementer med oplysningsfokus på verdensmålene. 

Mød Extinction Rebellion

Fredag d. 29. november er af store dele af den merkantile verden døbt Black Friday, mens klimademonstranter verden over, også i Danmark, demonstrerer mod det og kalder dagen Green Friday med opfordringer til ikke at forbruge, men i stedet spare og demonstrere for fx en bedre klimalov i Danmark. Nogle af de mest radikale klimademonstranter er klimaaktivistgruppen Extinction Rebellion, som torsdag d. 28. november  kommer på Næstved Bibliotek og fortæller om hvorfor de mener deres metoder er nødvendige.
Læs mere om arrangementet

Klimakampen mellem generationer

Lige præcis fredag d. 29. november holder vi et arrangement, der sætter fokus på og perspektiverer modsætningerne mellem generationer og deres mål, når forsker Simon Elsborg Nygaard kommer på Næstved Bibliotek og giver sit bud på hvordan vi på tværs af generationer kan skabe en verden, som er bæredygtig og dermed langtidsholdbar. Og hvordan de unge demonstrerendes energi kan kanaliseres i en frugtbar retning.
Læs mere om arrangementet

Grøn Jul

Nu når julen nærmer sig er det oplagt at vi fokuserer på at gøre julen mere bæredygtig og fællesskabsorienteret. Det er i den sammenhæng helt centralt at huske at julen ikke kun handler om forbrug, økonomi og gaver. Vi ser allerede nu at folk skriver ud om at donere gaver til familier uden ressourcer. Vi vil gerne huske folk på at det er fællesskabet, hyggen og det at fordybe sig i en historie eller i samværet med hinanden, der virkelig er det centrale for en god julestemning.

Vær med til at pynte vores bog-juletræ

Fra d. 29. november kan du på Næstved Bibliotek se en manifestation af disse værdier: Vi stiller et juletræ op, lavet af kasserede bøger og du kan i løbet af december være med til at pynte det ved at lave julepynt af - ligeledes - kasserede bøger og magasiner. Der vil være skabeloner lagt frem ved juletræet. 

Fire adventsartikler om Grøn Jul

Derudover vil vi i løbet af julemåneden lave fire forskellige adventsartikler med gode råd til at holde Grøn Jul her på hjemmesiden og på bibliotekets facebookside. De vil alle også dreje sig om at forbruge mindre og være mere opmærksomme på hinanden. Så følg med her og på facebook. 

Vi ønsker alle en glædelig, grøn jul!
 

Se FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling

Emne