Familiekrøniken - anbefaling af krøniker du kan læse, de bedste familiekrøniker bøger
Familiekrøniker har en lang tradition, helt tilbage til den ældste litteratur

Familiekrøniker du kan låne på biblioteket

Familiekrøniker, Slægtsromaner og familiedynastier har altid været et utroligt populært omdrejningspunkt i populærkulturen.

Familiekrøniken er utrolig populær, og alle har nok har stiftet bekendtskab med den i en eller anden form. Familien Corleone fra The Godfather ringer en klokke for de fleste - og mange af de mest populære og langlivede tv-serier gennem tiden har haft familien som omdrejningspunkt. Lige fra den stenrige Carrington-familie fra Dollars, til familiedramaerne i Salam fra Horton-sagaen.

Mere nutidigt, er der serier som Succession, der følger intrigerne i den stenrige Roy-familie. Emnerne er stadig det samme. pervers rigdom, magt, familiehemmeligheder og forræderiske intriger – de samme emner der også gjorde tidligere tiders familiefokuserede krøniker så populære.

Danske familiekrøniker

Familiekrøniker er også noget vi i Danmark gennem årene har haft stor fascination af. Serier som ”Familien fra Bryggen og ” diamantfamilien” omhandler nogle af de kendte danske familier og har nydt stor popularitet herhjemme. Og tidligere har tv-kanalerne også haft stor succes med Matador, Krøniken og Arven. I litteraturen er der også utallige eksempler på bøger der bruger familien som omdrejningspunkt.

Familiekrøniker du kan læse

Her følger en række anbefalinger af familiekrøniker du kan låne på Næstved Bibliotek:

Materialer