Banner for vinder af Danskernes Yndlingsord
Banner for vinder af Danskernes Yndlingsord

Er du ikke enig i valget af Danskernes yndlingsord, så pyt!

13.09.18
PYT blev valgt som Danskernes yndlingsord, dvs. ord som betyder noget særligt, ord som gør en glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for en som menneske.

Yndlingsord er en del af bibliotekernes kampagneuge som sætter fokus på læsning og det der skal til for at læse, forstå og bruge sproget, nemlig ORD; hvad de kan, hvad de betyder for os, hvordan de udfordrer, gør os kede af det eller glade – og meget mere. Det sker med events, konkurrencer, finurlige indslag og opslag og andre aktiviteter, som skal få os alle til at tænke lidt mere over, hvad ord kan og hvad de betyder for os.

Forud for afstemningen, der har løbet siden d. 3. september, har alle kunne nominere deres yndlingsord. Blandt flere end 1500 nominerede ord, blev 9 udvalgt til afstemningen, nemlig anstændig, dvæle, hæsblæsende, kissejav, krænkelsesparat, kålhøgen, lurendrejer, pyt og tak.

De 9 ord er udvalgt af en kyndig ordjury bestående af Danmarks bedste krydsordskonstruktør Hanne Marie Reffelt, formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby samt af digter og tidligere dansk mester i poetry slam Peter Dyreborg.
Afstemningen sluttede den 12. september, og med 28 procent af alle stemmer er PYT det ord, som flest har peget på som Danskernes yndlingsord 2018.

Læs mere om afstemningen

Besøg dit lokale bibliotek, og kast dig ud i ordenes verden. Se her hvad du blandt andet kan opleve omkring ORD på bibliotekerne i Næstved Kommune

Og husk, at ord og evnen til at læse dem er den bedste gave du kan give dine børn!