Tuschtegning af Hans Ole Nielsen, farvede abstrakte mønstre
Hans Ole Nielsen udstiller i X-rummet

Tuschtegninger og digte

03.09.20
I september måned udstiller Hans Ole Nielsen en række farvestrålende tuschtegninger og gribende digte fra samlingen ”Brudstykker” i X-rummet på Næstved Bibliotek.

Den 67-årige Hans Ole Nielsen fra Bostedet Askov Møllehus tegner frit med en markant streg og et modigt farvevalg, hvor han med flere strøg samme sted mætter papiret med tuschpenne. Hans Ole Nielsen er også er en flittig skribent.

- Den første gang jeg opdagede kunsten, var i ”realen” (skolen). Her havde jeg en formningslærer, der åbnede mine øjne for at udtrykke mig kunstnerisk. Dengang vidste jeg ikke, hvordan jeg skulle reagere. Siden har jeg tænkt på det mange gange, fortæller kunstneren Hans Ole Nielsen.

Gennem årene har Hans Ole Nielsen arbejdet med keramik, akvarel, tegning og andet. De sidste år har han koncentreret sig om tuschtegninger, hvor han arbejder med former og farver.

Kunsten holder de tunge tanker væk

- Når jeg arbejder, holder det de tunge tanker væk. Processen er afslappende, og snakken om billederne skaber kommunikation med andre mennesker. Jeg har mange tanker og har altid filosoferet over livet, udtaler kunstneren, som blev psykisk syg og indlagt i 1974. Gennem årene har han haft stor glæde af kunsten og poesien. Han har skrevet digte de sidste 30 år. Selv siger han, at der har været lange pauser, men at det har været en glæde også at udtrykke sig på denne måde. Det har været en form for ”dagbog over mit liv”.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.