Lyrik skal ses på biblioteket

09.04.19
I øjeblikket kan du ikke bare læse men også se lyrik på Næstved Bibliotek. Pia Pedersen, kaldet Pia P., udstiller lyrik på store plakater ved X-rummet i april måned.

Pia P. kalder sin digtsamling Nattens Lyrik, da de fleste digte er sat på papir på det tidspunkt, hun betegner det kreative, nemlig først på natten: "det skønne sted, hvor dagsræset og mentaltrafikken er stilnet af, og alt er stille og tyst - mellem drøm og virkelighed".
 
Digtene er en spejling af tanker, oplevelser, glæder, skuffelser, sorg og tab. Der er digte om kærlighed, elskov, død og natur, alt sammen krydret med humor og personlig livsfilosofi.
 
Pia P. (f. 1951) skriver lyrik, der både er selvbiografi og fiktion. Desuden skriver hun skrøner og noveller om skæve, sjove og alvorlige oplevelser fra sit rige rejseliv. Hun har boet og arbejdet i både USA, Italien, Indien, Tyskland, Frankrig og Israel og har derigennem knyttet mange personlige venskaber. Hun har mediteret i Indien og trekket i Negev, Thar og Sinai ørkenerne til fods og på kamelryg. Pia P. er uddannet i USA og har arbejdet som social- og sundhedsassistent samt alternativ behandler.

Udstillingen kan ses på ydersiden af udstillingslokalet X-rummet på Næstved Bibliotek i hele april måned.