Lokal kunstgruppe står for udstillinger på biblioteket

02.01.17
Med en nyligt indgået udstillingsaftale mellem Glumsø Bibliotek og Kunstgruppen Næstved er der kunstoplevelser for alle, der skal en tur på biblioteket.

Gennem det sidste halve års tid har der været forskellige udstillinger på Glumsø Bibliotek til glæde for alle, der benytter, såvel bibliotek som borgerservice. Den nye aftale, som er indgået mellem biblioteket og Kunstgruppen Næstved, sikrer, at der gennem det næste års tid er kunstudstilling for alle i bibliotekets mødelokale, Borgerstuen, samt på væggene rundt omkring i biblioteket. Selve aftalen går ud på, at billedkunstner Torkil Kure fra Fensmark som repræsentant for Kunstgruppen Næstved gennem et års tid skal sørge for, at der er kunst på væggene. Kunsten udskiftes hver anden måned. Aftalen er identisk med den udstillingsaftale, som gennem det sidste års tid har kørt på Fensmark Bibliotek.

Kunstgruppen Næstved er en lokal kunstgruppe, som blev dannet i forbindelse med udstillingsprojektet i Fensmark. Gruppen tæller kunstnerne Torkil og Inge Kure, Susanne I. Frederiksen, Aksel Kubert og Hanne Lebæk Jacobsen.

Fra den mandag den 9. januar og frem til marts måned udstiller billedkunstner Susanne I. Frederiksen, som startede med at male i 1998. Fra den gang og til nu, er der sket rigtig meget – ikke kun med maleriet, men også med hele hendes tilgang og syn på kunsten. - Var jeg dengang blevet spurgt om jeg nogensinde ville komme til at male abstrakte malerier, havde svaret uden betænkningstid været et klart nej, det var slet ikke mig, fortæller Susanne I. Frederiksen.

Svinger mellem de abstrakte og det naturalistiske

Hun arbejder meget med dybde og enkelthed, som svinger mellem det abstrakte og det naturalistiske, hvilket giver plads til, at beskueren selv kan arbejde sig ind i maleriet. En stor del af inspirationen til de farverige billeder kommer fra de daglige gåture i henholdsvis i Stenskoven, Villa Gallina Skoven og ikke mindst den smukke og spændende Holmegaard Mose. Her samler hun stemninger, farver, årstider m.m. til den komposition og det udtryk, hun gerne vil have frem.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Også åbent for nye udstillere

Selvom det er en fast gruppe, der udstiller, er der også åbent for nye udstillere – gerne fra hele Næstved-området. Har du lyst til at udstille på Glumsø Bibliotek, kan du kontakte Torkil Kure på: telefon: 53 54 19 40 eller mail: kure-art@hotmail.com