Kvinder i Oman - fotoudstilling

04.10.17
Torsdag den 5. oktober til tirsdag den 31. oktober udstiller journalist og foredragsholder Hussein Shehadeh farvefotos fra Oman i Golfområdet på Næstved Bibliotek.

Kvinder var den gruppe i samfundet, der havde været mest forsømt under den nuværende sultan Qaboos gammeldags fader. Men siden 1970 har kvinder haft indflydelse i Oman i alle livets facetter. De har kørekort, arbejder som politibetjente, sygeplejersker, lærere, læger og arkitekter, ministre og ambassadører.
Det omanske samfund rummer også de beduinske kvinder, der bor i ørkenen, passer får, kameler og føder børn. Omanske kvinder bliver ikke usynliggjort, de deltager i den sociale, politiske og kulturelle udvikling, næsten på lige fod med mænd. De har stemmeret og er valgbare til Majlis A'Shura, den rådgivende forsamling, og har opnået retten til at arbejde indenfor den juridiske verden, miljøet, bankvirksomhed m.m.  Hussein Shehadeh, palæstinensisk født og bosat i Danmark siden 1967, har som journalist, filmmand og ikke mindst foredragsholder i årtier formidlet arabiske kultur- og samfundsforhold til danskerne. 

Kvinder i Oman fotos af Hussein Shehadeh