Fotoudstilling om Byens Børn

09.10.19
Fra lørdag den 19. oktober til torsdag den 31. oktober kan udstillingen "Byens Børn", som består af næsten 400 portrætter med børn og unge fra Næstved kommune, ses i X-rummet på Næstved Bibliotek.

Det er fjerde år i træk, at Fotostudiet Tony Nielsen Photography i Næstved, laver fotoudstillingen med byens børn. Og som tidligere år, har det været en stor oplevelse for fotograferne at møde de mange børn og unge og deres forældre. 
 
I 2016 deltog over 300 drenge og piger fra indskolingen i udstillingen, som blev vist i Næstved Storcenter. I 2017 blev deltagerskaren udvidet til at omfatte omkring 800 børn og unge mellem 3 og 18 år. Udstillingen blev vist i butiksvinduer rundt i midtbyen og var, så vidt vides, Danmarks længste. Og i 2018 blev portrætter af omkring 500 børn og unge udstillet i Sydbank Arkaden på Axeltorv i Næstved.  
 
Hænger sammen i et stort netværk
- I år gentager vi succesen fra tidligere år. Vi har lavet en udstilling med omkring 400 børn og unge. Det har været fantastisk at opleve, når det går op for børnene, hvordan de alle hænger sammen i et stort netværk, fortæller Kristina Rasmussen fra Tony Nielsen Photography i Næstved. 
 
Idéen med udstillingen er at lade børnenes personlighed folde sig ud og vise den mangfoldighed af drenge og piger, der er omkring os hver dag. Her er børn fra meget forskellige familier og sociale baggrunde, fra land og by, fra skoler og ungdomsuddannelser. Der er også børn med talenter, idéer, drømme og appetit på fremtiden. Og her er børn, som har mistet en mor, synes det er svært at gå i skole, har slået op med en kæreste eller er forvirret over valg af uddannelsesretning.  
 
Børnene er Næstveds fremtid
Fælles for dem alle er, at de udgør en stor del af Næstveds fremtid - det er dem, der i fremtiden vil bringe Næstved videre til nye højder og muligheder. 
 
Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.