Farver, rytme, harmoni og indre billeder

02.01.19
Fra mandag den 7. januar til lørdag den 30. marts udstiller den lokale billedkunstner Birgit Brostrøm sine farverige billeder på Glumsø Bibliotek.

Birgit Brostrøm har udstillet mange gange i sit 83-årige liv. Efter et par års sygdom er lysten til at male kommet igen. Og det er de billeder, der kan ses på Glumsø Bibliotek. 

Et indre billede kommer frem
Om maleprocessen fortæller Birgit Brostrøm: - Det er en svær proces for mig. Jeg får et indre billede frem, men det er ikke det, der viser sig i første omgang. Billedet vendes på hovedet, på siden, males over, sættes væk, og tages frem igen. Det sker faktisk mange gange i forløbet. Og hver gang føler jeg, at jeg ikke kan male mere. 
 
Hun har ingen opskrift at gå efter. - Jeg lytter og formidler den besked billedet har i mit indre. Det er dejligt og fascinerende, men også meget hårdt, når jeg skal igennem nogle indre lag. Det ville måske være nemmest, hvis det var mig, der bestemte, slutter Birgit Brostrøm og tilføjer, at processen først kører, når hun giver efter og lader samarbejdet mellem billedet og hende gå i gang.  

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.