Billedmagere i X-rummet

02.01.18
Lis Løvdahl Floding Hansen, Inger Larsen og Ruth Jessen, også kaldet "Billedmagerne", udstiller deres billeder i X-rummet på Næstved Bibliotek.

"Billedmagerne", som er Lis Løvdahl Floding Hansen, Inger Larsen og Ruth Jessen, har gennem flere år gået på malerkursus hos Carsten Krogstrup på Kunstskolen i Nykøbing Falster. Lis maler mest naturalistisk, mens Ruth og Inger maler abstrakt kunst. De tre kvindelige kunstnere har tidligere udstillet hver for sig, men besluttede sig for at danne kunstgruppen, "Billedmagerne", som har billeder med mange forskellige motiver. Og dette er gruppens første udstilling. 

Fantasihistorier med en humoristisk drejning
Inger Larsen har altid tegnet og malet. Hun havde gennem flere år en Tegneskole på Fyn for 10-14 årige. Da hun i 1993 flyttede til Nykøbing Falster, blev hun optaget af "acryl-på-lærred", da det gav mulighed for kraftigere farver. Inspiration er ofte et specielt lys over landskabet eller et usædvanligt vejrlig. Det kan også være tanker, følelser eller drømme. I de abstrakte billeder ligger der ofte en fantasihistorie gemt med en humoristisk drejning.  

Fortolkninger af sanseindtryk
Ruth Jessen startede for alvor med at male, da hun blev elev på Kunstskolen i Nykøbing Falster. Hendes billeder er fortolkninger af sanseindtryk. Motiverne er hentet fra mange forskellige oplevelser. Hun leger med form, farve og mennesker i forskellige situationer og stemninger. Hvert billede har sin historie. Og det er op til beskueren at reflektere og finde sin egen fortolkning af billedet. 

Farver, former og lyset
Lis Løvdahl Floding Hansen har tegnet og malet, så længe hun kan huske tilbage. I sine unge dage var hun i lære på Den Kongelige Porcelænsfabrik på Flora Danica afdelingen. Senere arbejdede hun i mange år på en tegnestue som illustrationstegner, hvor hun bl.a. farvelagde Rune T. Kiddes gendigtning af H.C. Andersen. På Kunstskolen i Nykøbing Falster kom hun for alvor i gang med acryl- og oliemaleri. Hun har gennem mange år "filtet" og laver bl.a. våd- og nålefiltede billeder. Hun holder meget af at male dyr. Og fanges især af lyset i billederne.   

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.