Abstrakt maleri og figurative tegninger

01.06.16
Tirsdag den 7. juni til torsdag den 30. juni udstiller den lokalfødte billedkunstner, designer, grafiker og typograf Michael Reinhardt på Næstved Bibliotek.

Michael Reinhardt er farverig, især når det gælder maleriet, som de sidste ti år har været præget af klare lysende farver. Der er saft og kraft i de fleste lærreder, store som små. Nogle er holdt i relativt få nuancer, imens andre repræsenterer næsten hele farveskalaen. Og det er for det meste det nonfigurative, der dyrkes.

 

Michael Reinhardt

(Michael Reinhardt)

En overflod af farver
Farver er interessante, men sådan har det ikke altid været. I mit mangeårige virke ved siden af kunsten med nyhedsgrafik (til TV Avisen) og især med grafisk design, har det primært handlet om form og kommunikation. Farverne var sekundære eller nærmest uden betydning. Det er måske en slags ubevidst modvægt til det meget formstyrede udtryk, der i de seneste år har fået mig til at gå amok med en overflod af farver i det abstrakte og nonfigurative univers, blottet for symbolik og motiv, fortæller Michael Reinhardt, som tidligere har udstillet sine typografiske billeder med ”Visual Words i X-rummet.

Mangfoldighed er et begreb, der har stor betydning for Michael Reinhardt. Og det afspejles tydeligt i hans samlede produktion. På udstillingen i X-rummet har han valgt at vise nogle enkelte eksempler fra forskellige serier af sit abstrakte maleri, og som noget nyt for kunstneren, krydres udstillingen med figurative tegninger af ældre dato.

Michael Reinhardt debuterede som billedkunstner 1970. Siden har han udstillet på flere censurerede udstillinger, gallerier, kunstmesser mm. i Danmark, Sverige og Tyskland. Derudover har han tidligere deltaget på udstillingen ”Vand” (Næstved Bibliotek), på den internationale mini-print udstilling ”Two in One” (Rønnebæksholm) og i GrafikGalleriet på Grafisk Værksted, som han er medlem af.