Bibliotekar. Foto: Malte Luk for Pexels.
Bibliotekar. Foto: Malte Luk for Pexels.

Kulturformidler med passion for litteratur søges

05.07.22
Lever og ånder du for litteratur, og kan du formidle ord og tekster på nye måder? Så er du måske vores nye kulturformidler.

På Næstved Bibliotek og Borgerservice arbejder vi for at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv. Det sker særligt i mødet med litteraturen, og vi søger en kollega, der kan bidrage gennem formidling til, inddragelse af og samskabelse med borgerne. Vi søger en kulturformidler, der vil arbejde med litteratur, primært for den voksne målgruppe.

Vi tilbyder
Vi tilbyder dig at blive en del af en stor, mangfoldig, nytænkende og dynamisk arbejdsplads, hvor dagene er indholdsrige, udfordrende og sjældent ens. Du kommer til at indgå i afdeling bibliotek med 30 kolleger der har forskellig faglig baggrund. Afdelingen dækker både voksen- og børnebibliotek. Hele virksomheden har 75 medarbejdere og mere end 50 frivillige. Du bliver en del af den gruppe af kulturformidlere, der har særligt fokus på levendegørelse af litteraturen. Gruppen arbejder bredt med litteraturformidling, litteratur for flere (læseudfordrede, unge, ældre, ensomme etc.), højtlæsning, læseklubber m.m.

Vi forventer
Du skal indgå i dette arbejde, og det er derfor vigtigt at du har gode relationelle og formidlingsmæssige kompetencer. Du skal kunne formidle ord og tekster på nye måder, og du skal være god til at skabe netværk, og evne at etablere samarbejder med borgere, institutioner og virksomheder i lokalområdet. Det skal du bl.a. gøre i vores festival for unge, Næver Tell Festival, hvor vi har fokus på ord og tekster i alle udformninger, fra graffiti til poetry slam. Du skal også kunne producere indhold til vores forskellige platforme om litteratur, og have lyst til at skrive til vores nyhedsbrev.

Du skal både kunne arbejde alene og i tæt samarbejde med dine kolleger. Vi regner med at du kommer med en positiv og professionel indstilling til både borgere og kolleger, og at du bidrager aktivt til en virksomhed i udvikling.

Til gengæld kan du forvente stor fleksibilitet, og de bedst mulige rammer for at udføre dit arbejde. Du kan aftale hjemmearbejdsdage med din leder, men vi tror også at du vil blive glad for at møde ind på arbejde – til indbydende rammer, gode muligheder for kompetenceudvikling og de bedste kolleger.

Vi forventer, at du har:

  • Stor interesse for litteratur og kultur
  • Stærke formidlingskompetencer, både mundtligt, skriftligt og digitalt
  • Didaktiske og relationelle kompetencer
  • Netværkskompetencer
  • Erfaring med vejledning og informationssøgning
  • Evnen til at sætte dig selv i spil
  • Udpræget æstetisk sans, der kan bruges ifm. formidling, både digitalt og i det fysiske rum
  • Erfaring med formidling på forskellige platforme (web, Facebook, Instagram, nyhedsbrev)

Hvis du desuden har erfaring med guidet fælleslæsning, litterære samtalesaloner, festivaler eller lignende, vil det være en stor fordel.

Vi forestiller os, at du har en uddannelse som bibliotekar, cand.mag. i litteraturvidenskab eller kulturformidling el.lign., men det er ikke en betingelse, hvis du opfylder de kompetencer vi søger.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.

Tiltrædelse den 1. oktober 2022.

Arbejdstid pr. uge 30 timer. 
Du kommer til at indgå i dækningen af udlånsvagter på Næstved Bibliotek - og muligvis på et vores lokalbiblioteker. Du skal derfor forvente aftenarbejde samt fredag- og lørdagsvagt hver 6. uge.

Vil du vide mere
Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kulturformidler Helle Østerholm i uger 26-28 på telefon 5588 4015 eller Vicebiblioteksleder Malene Hansen i ugerne 29-31 på telefon 5588 4129.

Ansøgningsfrist er søndag den 7. august 2022. Herefter udvælger vi en bruttotrup, der vil blive bedt om at lave en lille video over en nærmere defineret opgave. Opgaven skal løses mellem den 12. og 16. august 2022. Vi udvælger kandidater til samtale på baggrund af din ansøgning og løsning af opgaven.

Ansættelsessamtaler afholdes den 24.-26. august 2022. 

Næstved Kommune har røgfri arbejdsdag.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Søg stillingen her.