Anbefaling af romanen Pigerne

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.01.17
Pigerne handler om den purunge Evie, der i den californiske sommer i 1969 drages mod en gruppe unge piger, der emmer af uafhængighed og oprør...

I min juleferie læste jeg blandt andet Pigerne af den unge californiske forfatter Emma Cline. I bogen følges den meget unge Evie, som i sommeren 1969 i Los Angeles, møder og bliver tiltrukket af en gruppe unge piger, som udstråler uafhængighed og oprør her i hippieperiodens højdepunkt. Hun begynder med at stjæle for pigerne og bruger efterhånden mere og mere tid i deres kollektiv, hvor den karismatiske Russell er centrum for pigernes forelskede opmærksomhed.

Han prædiker kærlighed og sammenhold og formår effektfuldt af skabe et dybt afhængighedsforhold hos dem til ham. Kollektivet emmer af løssluppenhed, men sporene af et samtidigt forfald, sætter hurtigt ind og bliver mere og mere tydelige.

Pigerne bygger kraftigt på de virkelige begivenheder omkring Charles Manson sekten, som jo førte til massemord - blandt andet på skuespillerinden Sharon Tate - og er på samme tid, naturigvis, en skummel historie, men også uskyldig og smuk. Forfatterens dybe indlevelse i Evies følelsesliv gør at man, efter endt læsning, sidder tilbage med en fornemmelse af selv at være blevet forført og, til dels, fortryde læsningen.

Men bogen gør det, som nogle romaner er så fremragende til: Udvider ens forståelse af det komplicerede og mange gange uhyggelige menneskelige sind - og det er en af de bedste læseoplevelser af den slags, som jeg har haft meget længe. Anbefales til dig, der kan lide realisme og klassiske (ungdoms)udviklingshistorier. 

GennemseGennemse
  • Bog

Pigerne

Af Emma Cline (f. 1989) (2016)
Evie Boyd fascineres af en gruppe frisindede piger, og bliver herefter trukket ind i en kult ledet af en tvivlsom, me...
Læs mere