Anbefaling af romanen Bonita Avenue

Af Anonym (ikke efterprøvet)
25.08.16
Bibliotekaren Thomas synes du skal læse Bonita Avenue af hollænderen Peter Buwalda, hvis du kan klare en fremragende, dyster realistisk familiesaga i stil med Jonathan Franzens værker.

Den unge Aaron er kæreste med tiltrækkende Joni og mødet med hendes stedfar, beundringsværdige professor Siem Sigerius, som er matematikgeni, judomester og meget andet, er epokegørende for ham. De to bliver mod alle odds venner og en periode med familieidyl indfinder sig. Uden at afsløre for meget af handlingen kan jeg godt fortælle at de to unge kærester kommer ud i noget rod, der får konsekvenser for ikke blot de to, men også Siem og Jonis mor og søster. 

Romanen optrevler fornemt vha. spring i perioder, hvordan den lille familie opstod og har udviklet sig og man kan også godt sige at fortiden, som den jo ofte har en tendens til, spiller en stor rolle for dramaet i den lille familie. 

Aaron, Siem og Joni er bogens forskellige fortællerstemmer og Peter Buwalda formår virkelig at give læseren en fin fornemmelse af deres indre kvabbelser og forsøg på at rette op, komme videre i forskelligt følelsesmæssigt morads. 

Jeg har tænkt over om jeg skal advare, for jeg skal indrømme at jeg undervejs blev noget rystet over hvor følelsemæssigt ramt af bogen, jeg blev, så altså - okay -  jeg advarer hermed: Hvis det er vigtigt for dig at dine bøger skal have en lykkelig opløftende slutning, skal du nok undgå Bonita Avenue, men hvis du klar til en rutsjebanetur i hvor grumt menneskeliv kan udvikle sig, så kast dig over den og få en af de helt store læseoplevelser. 

GennemseGennemse
  • Bog

Bonita Avenue : roman

Af Peter Buwalda (2016)
Familiesaga over 20 år om familien Sigerius der tilsyneladende lever det perfekte liv. I centrum står matematikprofes...
Læs mere