Ugens Spillefilm

Af Anonym (ikke efterprøvet)
08.03.16
I kølvandet på Oscar uddelingen 2016 hylder Filmstriben Leonardo DiCaprio ved at anbefale 5 af hans film. Her ud over er det en blandet liste, med spillefilm for både unge og voksne.

Idealisten
Dansk, 2015
Idealisten
(klik på billedet for at se filmen)

Idealisten' er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radio journalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men da han konfronterer det officielle Danmark med sin mistanke, mødes han af en mur af tavshed og efterhånden går det op for ham, at sagen har tråde til både den danske og amerikanske regering.

Before I go to sleep
Engelsk, Danske undertekster, 2013
Before I go to sleep
(klik på billedet for at se filmen)

Efter et brutalt overfald kan Christine kun huske én dag ad gangen, næste morgen har hendes hjerne slettet alt hvad hun har oplevet de foregående 10 år! Så hvordan ved Christine hvem, der er ven og hvem, der er fjende, når hun skal genskabe sin hukommelse hver eneste morgen?

The Duff
Engelsk, Danske undertekster, 2015
The duff
(klik på billedet for at se filmen)

En nørdet high school elev opdager, at hun er den grimme veninde der får hendes to andre smukke veninder til at tage sig endnu bedre ud, og beslutter sig for at gøre noget ved sagerne.

Earth to echo
Engelsk, Danske undertekster, 2014
Earth to echo
(klik på billedet for at se filmen)

Science- fiction eventyret 'Earth to echo' udspiller sig i en lille forstad til Nevada, hvor tre unge venner får færten af en underjordisk eksistens. De tre helte, Tuck, Munch og Alex, er rigtigt gode venner, men desværre skal de snart flytte hver til sit. Deres kvarter skal nedlægges da der skal bygges en ny motorvej, hvilket tvinger alle familier til at flytte væk. Inden de alle skal flytte, får de dog et sidste gys sammen. Mystiske beskeder dukker pludselig op på deres mobiltelefoner, og dette leder dem på en rejse ind i ørkenen for at søge efter kilden til de mærkelige beskeder…

Elle l'adore
Fransk, Danske undertekster, 2015
Elle l'adore
(klik på billedet for at se filmen)

Muriel er kosmetolog. Hun elsker at tale og har for vane at sladre. I 20 år har Muriel været kæmpe fan af den franske sanger Vincent Lacroix, og størstedelen af hendes fritid går med at holde sig opdateret om hans sange og koncerter. Pludselig en aften står Muriels idol uden for hendes dør. Han vender op og ned på hendes tilværelse, og hun kommer ud på en rejse, hun aldrig havde drømt om.

The only thrill
Engelsk, Danske undertekster, 1997
The only thrill
(klik på billedet for at se filmen)

Reece McHenry (Sam Shepard), hvis kone ligger i koma, ejer en tøjforretning i Lockhart, Texas. Han ansætter enken Carol Fitzsimmons (Diane Keaton) som syerske, og de indleder snart et forhold. På grund af sin kones tilstand er Reece ikke i stand til at binde sig til sin nye kærlighed. I mellemtiden er sønnen Tom begyndt at se Carols datter Katherine, men ligesom Reece har Katherine også svært ved at binde sig. Forskellige hændelser fører til, at far og søn McHenry mister kvinderne i deres liv. Carol må flytte til Canada for at hjælpe en syg søster, og Reece vil ikke tage med. Katherine drømmer om at blive skuespiller, og da hun endelig får chancen, forlader hun Tom for at prøve lykken. 30 år senere, da mor og datter Fitzsimmons vender tilbage, må alle fire håndtere deres sorg over forspildte muligheder.

Våbensmuglingen
Dansk, Danske undertekster, 2014
Våbensmuglingen
(klik på billedet for at se filmen)

Filmen fortæller historien om danske Niels Holck og en af verdens største illegale våbennedkastninger. En nat i december 1995 falder fire ton våben ned fra himlen over en fjern landregion i Indien uden spor af, hvor de kommer fra, eller hvor de skal hen. Filmen rekonstruerer våbennedkastningen i en nervepirrende fortælling om to mænd, Niels Holck og Peter Bleach, der sætter livet på spil på en fælles mission, men med hver deres skjulte agenda, og den afdækker den mørklægning og ansvarsfraskrivelse, der finder sted, da missionen mislykkes.
 

Leonardo DiCarprio Film

Blood Diamond
Engelsk, Danske undertekster, 2006
Blood diamond
(klik på billedet for at se filmen)

Der er borgerkrig i Sierra Leone og landets store forekomster af diamanter gør kampene endnu mere blodige. Fiskeren Solomon Vandy har gemt en enorm diamant i bushen og den vil den garvede smugler, Danny Archer, for enhver pris have fingrene i.

The departed
Engelsk, Danske undertekster, 2006
The departed
(klik på billedet for at se filmen)

For at få skovlen under mafiabossen Frank Costello placerer politiet en muldvarp blandt hans folk. De ved imidlertid ikke at Costello allerede har en af sine mænd placeret i politiet, og det udløser en nervepirrende og blodig omgang kattens leg med musen. 

Celebrity
Engelsk, Danske undertekster, 1998
Celebrity
(klik på billedet for at se filmen)

Manhattan-journalisten Lee Simon vil skilles og realisere sig selv som romanforfatter og elsker efter 16 års ægteskab. Men det er hans selvudslettende kone Robin, der udvikler sig både i karrieren og i kærligheden. 

Inception
Engelsk, Danske undertekster, 2010
Inception
(kilk på billedet for at se filmen)

Dom Cobb lever af at stjæle folks tanker, og denne indsigt i underbevidstheden kan være lukrativ viden. Men man kan også gå den modsatte vej: Prøve at plante den idé i en arvings hoved, at han skal opløse sin fars forretningsimperium, så der bliver albuerum for konkurrenten!

J. Edgar
Engelsk, Danske undertekster, 2011
J. Edgar
(klik på billedet for at se filmen)

Biografisk film om den mangeårige chef for FBI J. Edgar Hoover, der både stod bag tilfangetagelsen af gangsteren John Dillinger og en systematisk indsamling af belastende materiale mod nogle af verdens mægtigste mænd. Et arbejde der skaffede ham mange fjender.