Foto af Lottie Douglas, der holder foredrag på Fuglebjerg Bibliotek
Foto af Lottie Douglas, der holder foredrag på Fuglebjerg Bibliotek

Rejsen fra stress til styrke

22.01.16
Onsdag d. 20. januar var godt 80 mødt op på Fuglebjerg Bibliotek for at høre samtaleterapeut og coach Lottie Douglas fortælle, hvordan hun kom tilbage til livet efter en massiv omgang stress.

Lottie Douglas er oprindelig uddannet sygeplejerske og arbejdede i en del år i det private erhvervsliv. For 12 år siden ”væltede” hun helt og aldeles efter i mange år at have arbejdet alt for meget – helt op til 70 timer om ugen. For hun kunne klare det hele – eller ville i hvert fald gerne! Men kroppen sagde stop. Og hun var helt derude, hvor ingen gamle mønstre kunne bruges.

En livslang proces

Det blev til en sygemelding på godt 1½ år, hvor Lottie Douglas stille og roligt kom i gang. – Mange stressramte tror, at det er vigtigt at komme tilbage til det, der var. Men det handler jo netop om, at man skal finde nye veje og gøre noget, man har lyst til – og tage tingene med ro, selvom det er svært. Faktisk skal man behandle sig selv, som om man havde en hjernerystelse og få masser af søvn, afslapning m.m., fortalte Lottie Douglas og tilføjede, at det er en udviklingsrejse – en livslang proces at finde nye mønstre og nye måder at agere på.

En del af rejsen tilbage til livet blev at uddanne sig til samtaleterapeut og coach. Hun dyrkede også yoga, meditation og mindfulness. I dag har hun sin egen klinik, hvor hun hjælper andre med at komme tilbage til livet.

Vandreture i det skotske

I 2008 tog Lottie Douglas på vandretur i Frankrig. Her mødte hun to vandrere, som anbefalede hende at vandre i Skotland. Hun havde i forvejen en tæt forbindelse til Skotland, da hun havde været gift med en skotte. Det blev til mange vandreture i det skotske, som hun blev så glad for, at hun åbnede eget firma med vandreture. Og det er blevet en sommerbeskæftigelse, som ligger hendes hjerte nært. - Der er så højt til loftet i den uspolerede natur – og jeg elsker det bare, afsluttede Lottie Douglas sin meget ærlige fortælling om hendes rejse fra stress til styrke.

Læs mere om bibliotekernes arrangementer på: www.naesbib.dk