Næstved Bibliotek set fra broen til Grønnegade Kasernes Kulturcenter
Næstved Bibliotek

Litteraturen kommer ind til byen og rykker ud i gadebilledet

01.02.19
Siden 2014 har Næstved Bibliotek og Borgerservice budt velkommen til tusindvis af bogelskere på Herlufsholm Fantasy Bogmesse. Nu er planen at litteraturen skal tilbage til Næstved Bibliotek og Borgerservice - og flytte ud i Næstved bymidte som en del af gadefestivalen Næverland.

Fantasy Bogmessen lukker ned, men i stedet håber vi at give plads til litteraturfestivalen "Næver Ending Stories", hvor vi åbner op for hele Young Adult-litteraturen (YA) og målet er 3000 årligt besøgende - det dobbelte af, hvad Herlufsholms sale kunne rumme. I forbindelse med nedlukningen af Herlufsholm Fantasy Bogmesse, vil vi gerne benytte lejligheden til at sende et stort og rungende tusind tak for nu til alle vores samarbejdspartnere og kolleger, der har været med til at gøre Fantasy Bogmessen til noget helt særligt. Og vi håber (og satser) på meget mere samarbejde om lignende arrangementer i fremtiden.

Vi vil også gerne understrege, at vi med Næver Ending Stories ikke skaber vi noget nyt fra bunden, men udvider vores fokus for at omfavne et større emne, vi ikke synes får den opmærksomhed, det fortjener: Litteraturen som de unges megafon. Som en del af gadefestivalen Næverland er ønsket, at Næver Ending Stories bliver en litteraturfestival for unge, med unge og af unge. Det bliver en festival med fokus på poesi og tekster som en del af ungdomskulturen. Og det bliver en festival, hvor vi udvikler talenter, dyrker samskabelsen og eksperimenterer med formidlingsformer.

I samarbejde med bl.a. Grønnegade Kulturcenter og JB10 skyder vi i 2019 Næver Ending Stories i gang som et pilotprojekt, der skal vokse op og understøtte Næstveds brand som hovedstad for gadekultur i de kommende år. Vi er lige nu i fuld gang med at stable Næver Ending Stories på benene, og vi opfordrer derfor alle interesserede borgere, kolleger og eventuelle samarbejdspartnere til at gribe chancen og kontakte os nu med gode forslag, skæve idéer eller relevante kontakter, som vi bør have med på litteraturfestivalen.

Hold øje med Næver Ending Stories på naesbib.dk og lad din stemme blive hørt, når vi åbner op for arrangementer som spoken word, poetry slam, open mic, digtoplæsning, rap battles, slangskole eller noget helt syvende.

Vi kan næsten ikke vente med at dele vores drømme med jer - og se Næver Ending Stories vokse sig stor og flyve fra reden ud på gaden.