Læsevenner

11.03.20
Er du efterlønner eller pensionist? Og interesserer du dig for børns læsning? Så bliv Læseven på Fuglebjerg Bibliotek. Hør mere på informationsmøde onsdag den 1. april kl. 10.00-11.00.

Læsevennerne er en gruppe frivillige seniorer. De kommer på Fuglebjerg Bibliotek og læser med eleverne i 1. klasse fra Lille Næstved Skole, afd. Fuglebjerg, fem gange i løbet af de små elevers første skoleår. Hver Læseven har 1-2 elever i hver klasse, som de følger. På den måde er det de samme børn, der læser for dem, hver gang Læsevennerne kommer på besøg.

Det er vel at mærke børnene, der skal læse højt for de voksne og ikke omvendt. Formålet med Læsevennerne er at sætte positivt fokus på de små elevers læseudvikling og læseglæde, samt at knytte bånd mellem generationerne i lokalsamfundet.

Læsevennerne er nærværende og engagerede omkring de små elevers læsning, og på den måde er de med til at give børnene glæde og stolthed ved at lære at læse.

Succes med læsning og samvær
De steder, hvor man allerede nu har Læsevenner, er det en kæmpe succes. De små elever og Læsevennerne nyder hinandens selskab og glæder sig til det sociale samvær.

Udover tålmodighed, venlighed og interesse for børn og deres læsning kræver det ingen særlige forudsætninger at være Læseven. Det er dog vigtigt, at du kan deltage alle fem gange i løbet af skoleåret, da børnene ellers vil blive skuffede. De glæder sig nemlig til at vise deres Læseven, hvor langt de er kommet med læsningen.

Hvis du vil vide mere
Vi afholder et informationsmøde onsdag den 1. april kl. 10.00-11.00 på Fuglebjerg Bibliotek, hvor du kan høre mere om at blive Læseven. Meld dig til senest den 31. marts ved at ringe eller skrive til Fuglebjerg Bibliotek på tlf. 5588 4020 eller mail nstfu@naestved.dk. Du kan også kontakte Lars Månsson, tlf. 5588 4135, mail laman@naestved.dk eller Helle Østerholm, tlf. 5588 4015, mail heost@naestved.dk