Banner til Halfdan Rasmussen konkurrence
Banner til Halfdan Rasmussen konkurrence

Konkurrence - Halfdan fylder 100 år

19.01.15
I anledning af Halfdan Rasmussens 100 års fødselsdag afholder biblioteket en konkurrence for børn i perioden mandag d. 26. januar til søndag d. 22. februar.

Halfdan Rasmussen var en af Danmarks største og mest elskede digtere. Den 29. januar 2015 ville han være fyldt 100 år. Mange husker i særdeleshed Halfdan for hans lystige og uforglemmelige børnerim. Du kender måske Lange Peter Madsen, der får en tur i Olines vridemaskine eller Den lille frække Frederik, der elsker sjov og mekanik.

Giver smil på læben

De morsomme, halvskøre og fantasifulde børnerim giver de fleste et smil på læben, men som forfatter kunne Halfdan langt mere end at rime. Halfdans lyrik har haft stor indflydelse på vores sprog og inspireret komponister af alle slags. De små finurlige sandheder, der er gemt i hvert eneste rim, sat sammen med en særlig menneskelighed, kan næsten virke opdragende. Har du læst Halfdan for dit barn, kan det med andre ord ikke gå helt galt.

Deltag i konkurrencen

Næstved Bibliotek og Borgerservice fejrer 100 års fødselsdagen med en konkurrence på alle bibliotekerne. Ved at svare rigtigt på forskellige spørgsmål om Halfdans børnebøger kan du være med i lodtrækningen om en flot bogpræmie, som er jubilæums-udgaven af Halfdans ABC med cd. Der trækkes i alt 3 vindere blandt samtlige besvarelser. Du kan deltage i konkurrencen fra mandag den 26. januar til søndag den 22. februar. Kom hen på dit bibliotek og hør mere.