God aften om øl
Tirsdag den 25. september var 60 gæster mødt op til et livestreamet foredrag om øl i Bio Næstved. Kulturformilder Peter Bue Nissen fra Næstved Bibliotek fortæller her om aftenen:
Der var en god stemning blandt de tilstedeværende. Vi kom omkring øllets historie, som startede i Egypten, og ikke mindst processen i ølbrygning, hvor hver ingrediens (byg, humle og gær) blev nøje gennemgået.
Før aftenens højdepunkt - selve ølsmagningen - var der også mulighed for at smage enkeltingredienser som eksempelvis malt.
Danske Ølentusiasters lokalafdeling medbragte rigtige smage-glas til tilhørerne (i modsætning til plastik-kopper som ellers var distribueret). Tilhørerne fik forklaring på, hvordan en øl skal hældes op, hvordan alkohol-procenten spiller ind på holdbarhedsdatoen, og ikke mindst hvordan man kender en porter fra en stout.
Biblioteket havde medbragt en lille udstilling af bøger om øl.
Velskænkede hilsner - højt skum!
Vil du vide mere om øl, holde styr på hvilke øl der er gode - og hvilke du kan lide - så hent appen "Untappd".
Vi glæder os til de næste foredrag i samarbejde med biografen. Næste foredrag er den 9. oktober. Denne gang handler det om kvantefysikkens forunderlige verden