Kasper Kreiberg fortæller
Kasper Kreiberg fortæller

FabLab viste nye muligheder

16.09.15
Fascinerende ny teknik gør produktudvikling en leg.

3D-scannere og -printere, laserskærere, vinylcuttere og pulverprint. Kunstige kæber printet i titanium og høreapparater som er perfekt tilpasset den enkelte ved 3Dscanning af det ydre øre og print efter scanningen.

Det er mildest talt fascinerende, hvad der kan lade sig gøre!
 
Og udviklingen eskalerer. Fra Spinning Wheels i tekstilindustrien i 1700-tallet, over Fords samlebåndsproduktion, brug af computere i industrien i slutningen af 1950'erne - og herefter er det bare gået mere og mere stærkt!
Næste skridt bliver bl.a. beboelige huse i beton printet med en gigantisk 3D-printer (i hvert fald mure og tag).
 
Som det vist fremgår var det et spændende oplæg, Kasper Kreiberg gav os i går, da FabLab kom på besøg på Næstved Bibliotek. 
Og jeg har slet ikke nævnt historierne om den verdensomspændende FabLab-bevægelse og hvordan både store firmaer som Kählers og den selvstændige chokoladefabrikant og "almindelige mennesker" har haft stor glæde af mulighederne i FabLab her i Næstved.
 
Erhvervslivet og iværksættere kan få hjælp til at bruge FabLab, og der er planer om at lave aktiviteter og undervisning for folkeskolen. 
Når maskinerne er ledige kan hobby-nørder og alle andre komme og benytte faciliterne. 
Man kan ikke bestille produkter, men få hjælp at bruge maskinerne, mod til gengæld at hjælpe andre videre - det er essencen i FabLab-ånden
FabLab Næstved skal efter planen flytte til større og bedre forhold i Maglemølle / Ressource City og har netop etableret en brugerforening.
 
Der er åbent hus på Maglemølle hver tirsdag kl. 9-15. Spørg, hvis du er interesseret og se mere på FabLabs hjemmeside og  facebook.
 
Lille grøn 3Dprintet figur

Biblioteket låner en af FabLabs 3D-printere. Kom og se den i aktion!