Foto fra borgermøde på Fuglebjerg Bibliotek
Foto fra borgermøde på Fuglebjerg Bibliotek

Borgermøde med masser af idéer

17.11.15
Fuglebjerg Bibliotek holdt borgermøde med gode oplæg og mange forslag og indtryk at arbejde videre med.
- Bibliotekerne er under forandring. Ikke kun i Fuglebjerg, men over hele landet. Hele mediebilledet har ændret sig på relativt få år. I dag har alle stort set alle en computer, smartphone og internet og hermed adgang til rigtig meget viden og information. Biblioteket har ikke samme position som tidligere, hvor det ofte var det eneste sted at få fat i noget bestemt information og litteratur. Derfor er der behov for at se på, hvad biblioteket skal indeholde fremover, indledte faglig leder for Fuglebjerg Bibliotek Mads Dyhr-Rasmussen borgermødet.
 

Større forankring og ejerskab i lokalsamfundet

Bibliotekets tanker går på at inddrage borgerne endnu mere. Ved at give borgerne direkte indflydelse på indholdet, og ved at borgerne også selv i højere grad får mulighed for at formidle deres egen viden og idéer til andre gennem biblioteket, tror biblioteket på, at det kan skabe en større forankring og følelse af ejerskab i lokalsamfundet.
 
Borgermødet var således en mulighed for de fremmødte til at tage stilling til disse overordnede tanker, men også til at komme frem med deres egne idéer. Ovenpå et oplæg fra den lokale ildsjæl Mona Hvid omkring et forestående projekt for lokale mikrovirksomheder, gik snakken således lystigt ved bordene.
 

Kalender, byttemarked, besøgsvenner, pilgrimsrejser og meget, meget mere

Diskussionerne resulterede bl.a. i forslag om at etablere en aktivitets- og arrangementskalender for Fuglebjerg og omegn, varetaget af frivillige, men med biblioteket som omdrejningspunkt. Derudover var der tale om byttemarkeder på biblioteket, besøgsven-ordning, hvor man mødes på biblioteket i stedet for privat, etablering af en stor tavle på biblioteket til at skabe netværk og kontakter borgerne i mellem. Også udlån af utraditionelle ting som værktøj, såfrø, legetøj m.m., hvor borgerne stiller deres ting til rådighed for andre borgere og samtidigt får mulighed for at låne andre medborgeres ting blev foreslået. Endelig var der interesse for etablering af en ”hjælpegruppe” til det praktiske omkring afholdelse af arrangementer på biblioteket, og at folk med viden om så forskellige emner som jazzmusik, miljøbeskyttelse, tegneserier og pilgrimsrejser gerne vil formidle eller mødes med andre omkring disse emner. Kort sagt masser af spændende tanker og idéer.
 
Nu vil medarbejderne danne sig et overblik over idéerne og indtrykkene fra mødet, og se på hvilke ting, der kan lade sig gøre og hvem der skal etableres samarbejder med, for at komme videre med idéerne.
 
Personalet siger mange tak for en god aften, som udover den faglige snak blev krydret med en optræden af den lokale troubadour Flemming Fuglsang!