Billede af vindmøller
Bliv klogere på klimaet med biblioteket

Bliv klogere på klimaet med biblioteket

13.03.18
Se film og læs artikler og bøger, der behandler emnet ”Klima”. Fokus er på alt fra miljøkatastrofer, truede befolkningsgrupper og dyr til grøn omstilling og vedvarende energi.

I mange år har debatten om den globale opvarmning og klimaforandringerne været præget af polarisering og mistænksomhed.

Miljøbevægelser, eksperter og bekymrede borgere har advaret om risikoen for farlige, ja måske katastrofale klimaforandringer. Skeptikere og benægtere har anklaget de bekymrede for at være dommedagsprofeter.

I dag anerkender de fleste, at klimaforandringerne er et påtrængende problem, og debatten drejer sig nu mere om løsningerne og om vejen fra ord til handling. Men der er stadigvæk store modsætninger mellem parterne og store interesser på spil. Hvor meget må det koste? Hvordan skal ansvaret og byrderne fordeles? Hvor meget haster det? Hvilken form for vækst er ønskelig? Kan vi få et bedre liv og samtidig beskytte Jorden?

Biblioteket kan hjælpe dig til at blive meget klogere på klimaet:

Artikler

Bibliotekernes nettjeneste Faktalink.dk har en række artikler om klimaet. Bliv klogere på tallene, institutionerne, de politiske forhold og meget mere.

Film

På bibliotekernes filmtilbud Filmstriben.dk er der en række film, som perspektiverer emnet både i en personlig og en videnskabelig sammenhæng.

Bøger

”Klima” er også et tema i skønlitteraturen. På Forfatterweb.dk, som også er én af bibliotekernes tjenester, er der omtalt en række forfattere, som bruger klimaforandringerne som ramme i deres fortællinger.