Biblioteket og Lille Næstved skole i spændende samarbejde om Læsningens Dag

07.03.18
Fredag d. 23. marts kan man opleve Næstved Biblioteks Kulturformidlere til Læsningens Dag. Det gælder alle "Lille Næstved skoles" knapt 1400 elever i indskolingen og på mellemtrinnet.

På Læsningens Dag er der fokus på læseglæde, bøger, kvalitetsunderholdning og fællesskab. Kulturformidlere fra Næstved Bibliotek deltager med genreværksteder i dagens program, for andet år i træk. Som noget nyt i år, deltager der også kulturformidlere med booktalks og præsentation af e-ressourcer for mellemtrinnet på afdeling Karrebæk.

Alle Lille Næstved Skoles ca. 800 indskolingselever i 0.-3. klasse mødes på Lille Næstved Skole, afdeling Karrebækvej.
Som noget nyt deltager Næstved Biblioteks kulturformidlere også på afdeling Karrebæk. Her mødes ca. 570 elever fra Mellemtrinnets 4.-6.klasse. Lille Næstved Skole består af i alt 6 afdelinger, henholdsvis afdeling, Karrebækvej, Karrebæk, Herlufsholmvej, Fuglebjerg, Hyllinge og Sandved.
 
Dagen byder på et vildt spændende program med fagligt fokus på læseglæde, bøger og fællesskab.
Biblioteket står for forskellige genreværksteder, som skal give eleverne på 2. til 3.årgang et indblik i de mange spændende genrer, man kan kaste sig over, når man skal læse. Eleverne i indskolingen har kunnet ønske hvilket genreværksted de gerne vil deltage i, og de har blandt andet kunne vælge mellem venskaber, spænding og gys, eventyr, helte, sport og faglitteratur. Skolens personale varetager selv værksteder om heste, piger, og børnebogsfiguren Vitello. På værkstederne vil eleverne få en introduktion til den valgte genre, og de vil blive præsenteret for forskellige spændende bøger, som afspejler genren. De vil også få læst en historie højt og få mulighed for at arbejde kreativt med genren.
 
Det er et flot program, indskolingsbørnene kan glæde sig til. Der er lagt op til masser af sjov og grin, når Jungledyret Hugos far, Carl Quist Møller, optræder med showet, "Løgneren er løs".
Eleverne får også mulighed for at møde forfatteren Marianne Iben Hansen, som har udgivet skønne bøger som, "Axel elsker biler" og "Av, det gør nas - en englerap". De vil kunne møde forfatter og illustrator Jan Kjær, som børnene blandt andet kender fra bøgerne om Nomerne og fra tegneserien Taynikma. Sidst men ikke mindst vil indskolingsbørnene også kunne møde forfatter, tegner og illustrator Rasmus Bregnhøi, som har lavet et utal af fantastiske bøger og illustrationer, samt et smukt kunstværk på Næstved Bibliotek. 
 
Ligeledes vil Biblioteket præsentere eleverne på mellemtrinnet for spændende ny litteratur inden for genrene science fiction, gys og humor. Kulturformidlerne vil også vise dem bibliotekets tilbud af e-ressourcer og infosøgning.  Eleverne komme også til at deltage i læringsforløbet "Find 2 learn" og værkstedsarbejde planlagt af skolernes personale.
Eleverne på mellemtrinnet kan godt glæde sig til at møde forfatter Manu Sareen, som er manden bag de spændene, hæsblæsende og yderst underholdende bøger om Iqbal Farooq, der er ældste søn i en indisk indvandrerfamilie fra Blågårdsgade på Nørrebro i København.
 
" Vi Kulturformidlere oplever det som en fantastisk mulighed for at få formidlet en masse god litteratur til en masse skønne børn på én gang. Derfor glæder vi os til at deltage igen i år i Læsningens Dag." Siger de enstemmigt. "At skabe læselyst og glæde for litteraturen hos børnene, er en del af vores DNA og er helt i bibliotekets ånd. Vi vil meget gerne fortsat være med til at udvikle og opbygge et samarbejde med skolerne i Næstved omkring arrangementer, aktiviteter og åben-skole-tilbud."

 

Emne