Billede af initiativtagerne til caféen

Baristacafé åbner på Næstved Bibliotek

03.08.17
Tirsdag den 15. august kl. 13.00 klipper borgmester Carsten Rasmussen snoren til en helt ny café på Næstved Bibliotek.

Det er Ålestokgården, Næstved Produktionsskole, der fremover driver en lille café med baristakaffe og hjemmebagt kage på biblioteket. Initiativtagerne til caféen er Lone Skriver Bech-Willumsen og Mette Petersen fra Ålestokgården og Biblioteks- og Borgerservicechef Karen Delfs.

Stort ønske at få en café

Der har gennem længere tid været et stort ønske fra borgerne om at kunne få frisklavet kaffe. Og nu er der etableret et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice og Ålestokgården, som tillige bliver en del af et forberedende uddannelsestilbud for elever på Ålestokgården.

- Vi glæder os meget. Både til at tage imod eleverne fra Ålestokgården og til, at alle vores besøgende kan nyde en god kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage, udtaler Biblioteks- og borgerservicechef Karen Delfs.   

Ren win-win

Den nye aftale er til fordel for alle - borgerne får den længe ønskede café, og Ålestokgården får et eksternt værksted, hvor eleverne får praktisk erfaring på en almindelig arbejdsplads.

Borgmester Carsten Rasmussen klipper snoren over ved åbningen tirsdag den 15. august kl. 13. Og der er åbningstale ved Karen Delfs samt Steen Axelsen, Forstander på Ålestokgården. 

Der er kaffe og kage til alle fremmødte - dog ikke baristakaffe!