Mona Hvid 14. september 2015 på Næstved Bibliotek
Mona Hvid 14. september 2015 på Næstved Bibliotek

17- til 70-årige potentielle iværksættere

15.09.15
Gik du glip af Mona Hvids foredrag mandag? Læs her nogle af guldkornene
Koncentrationen var meget høj, da 20 potentielle iværksættere deltog i mandagens foredrag “Iværksætter på fuld eller deltid” på Næstved Bibliotek.
 
“Jeg blev så glad, da jeg så den store alderspredning: 4-5 meget unge, 4 seniorer, og de fleste i 30-/40-erne” fortæller oplægsholder Mona Hvid “for vi er på vej til at se en langt større mangfoldighed af iværksættere end vi er vant til”
 
Mona Hvid brugte en meget enkel model som udgangspunkt for, hvordan man kan komme i gang som selvstændig. Samtidig blev det tydeligt for alle, hvordan man kan kvalificere  sig til at blive selvstændig samtidig med, at man går på arbejde eller studerer. 
 
Der er 3 områder, som man skal arbejde med: DIG - DIT PRODUKT - DIN VIRKSOMHED.
 “Mange har mest fokus på deres produkt/service og bruger måske oceaner af tid på at kvalificere sig til at kunne levere det 110%, men hvis du ikke har sat fokus på, hvordan man driver en virksomhed - det der på moderne dansk kaldes “business skills” - så kommer du aldrig rigtigt i gang. Du skal først og fremmest hele tiden arbejde med dig selv, så du tør tro på din ide.  Du får masser af velmenende råd om at lade være - eller ”din ide duer ikke”: Vedholdenhed er vigtig. Tænk på f.eks. Harry Potters mor - hun fik afslag på afslag, ingen forlag ville udgive hendes bøger” fortalte Mona Hvid. 
 
En af de store barrierer er, at mange tænker om sig selv: “Jeg er IKKE sælger” 
Mona Hvid fortalte i går, at i dag kan vi godt glemme en hel del af de gamle salgsteknikker, nu handler det om at skabe relationer - skabe tillid til dig - og det sker gennem netværk, både på de sociale medier, men også de fysiske. Og det nytter ikke at have flere tusind venner på Facebook, hvis det ikke er dem, der træffer beslutninger om at købe noget. 
Find ud af, hvor jeres potentielle kunder kommer og mød så op dér. Først og fremmest: lær at netværke. Der blev også givet et enkelt tip til, hvordan man griber det an, i mandags.
 
Der efterlyses kvindelige iværksættere, og 70 % af de fremmødte var kvinder. Af koncentrationen i lokalet fremgik det meget tydeligt, at der er brug for den slags introduktionsmøder. “Men jeg stod også med en følelse af, at der var brug for noget mere - en slags workshop eller lignende, hvor der var mulighed for at dele overvejelser med andre, der også er på vej i deres beslutningsproces - men helst i en guidet proces. Og de fleste var endnu ikke kommet dertil, hvor de var parate til et iværksætterkursus,” udtaler Mona Hvid.
 
DR og bibliotekerne sætter i denne uge fokus på iværksættere, og Næstved Bibliotek kom godt fra start. Og det var ikke bare aldersmæssigt, at der var stor spredning - nogle kom også langvejs fra for at deltage i 1 time og 45 minutters foredrag. Én var kørt fra Borre på Østmøn, ialt 140 km.
 
Yderligere oplysninger
Mona Hvid tlf 2126 6566, mona@monahvid.dk