Julegave fra Filmstriben til dig

05.12.22
Som noget nyt giver Filmstriben i december mulighed for, at brugerne hjemmefra kan se en film for 0 point. På den måde kan alle brugere, også de som er løbet tør for point, eller hvor bibliotekets månedsbudget er opbrugt, få mulighed for at se en film, uden at det koster biblioteket noget.

Filmstribens redaktion har valgt den norske film ’Dirk Ohm – illusionisten som forsvandt’. I rollerne ses tyske August Diehl som illusionisten, danske Sara Hjort Ditlevsen som pigen, der forsvinder og islandske Ingvar Sigurössen som byens politimester.

Filmen, der er inspireret af en virkelig hændelse, handler om den tyske tryllekunstner Dirk Ohm, der i 2003 forsvandt under mystiske omstændigheder i Grong. Hvad skete der med Dirk, før han forsvandt? En kold vinterdag kommer illusionisten Dirk Ohm til det lille samfund Grong i det nordlige Norge. En ung kvinde er forsvundet kort tid forinden, og byen er i chok. Dirk involveres i eftersøgningen og forelsker sig i idéen om den forsvundne Maria. Efter et stykke tid dukker Maria op på hans hotelværelse. Har Dirk specielle evner og kan se ting, der er usynlige for andre? Eller er Dirk involveret i Marias forsvinden?

Det er en vemodig, forunderlig og stemningsfuld historie om mennesker, der forsvinder, vigtigheden i at se hinanden og illusionens kraft. Filmen leger i grænselandet mellem virkelighed og drøm, mellem realisme og illusion. Den tegner et lavmælt billede af en ensom mand, der finder håb i illusioner, men som ikke tackler virkeligheden.

Filmen er instrueret af Bobbi Peers, som fik Guldpalmen i Cannes for kortfilmen ’Sniffer’ i 2006. ’Dirk Ohm’ er en af de mange forunderlige norske film på Filmstriben. Find dem her:

https://fjernleje.filmstriben.dk/list?type=local&key=1155

Fra Filmstriben til jer med ønsket om de bedste filmoplevelser til alle.