person sitting in front of opened MacBook Pro
Julefilmshygge. Foto: Samira Rahi

Gode film til juledagene

22.12.22
Filmstriben har en god blanding af julefilm for både voksne, børn og barnlige sjæle – her kommer Næstved biblioteks bud på hvilke du skal se i juledagene.

Mangler du en anbefaling til en god julefilm, du eller dine børn kan se under dynen i juledagene, så søg ej længere. Vi har her samlet nogle bud på gode, sjove, (u)hyggelige og varme julefilm, du kan se på filmstriben.

Filmstriben er bibliotekets online platform, hvor du ganske gratis kan se et assorteret udvalg af film – herunder en række gode julefilm. Det er ganske gratis, hvis du er oprettet som låner - alt du skal bruge er dit biblioteks-login. Du har hver måned mulighed for at bruge 16 point på film, så hvis du endnu ikke har brugt nogle i december, har du altså en mulighed for at se en lille håndfuld julefilm nu.

Læs mere om hvordan pointsystemet fungerer og regler for filmstriben her

For børn og barnlige sjæle

Mumitroldene – jul i Mumidalen (2001)

I denne samling af Tove Janssons vinterfortællinger fra mumidalen, møder mumitroldene, Lille My, Mumrikken, Snif og alle de andre, alverdens spændende væsner og eventyr. Det snedækkede landskab med frost og is på vandet, danner rammen om nye bekendtskaber med blandt andre en vinterbadende Hemul, hunden Ynk og mumitroldenes allerførste møde med ”ham der ’Jul’”. Mumitroldende forsøger at forstå 'Jul's traditioner, men det er lidt svært at følge med i hvorfor man skal pynte et træ og hvor længe man egentlig skal vente på 'Jul'. 

En dejlig film med vinter- og julefortællinger fra mumidalen, som vækker hygge og fantasi hos både børn og nostalgiske sjæle.

Astrid Lindgrens Jul (2008) 

Hop ind i de bedste julefortællinger fra Astrid Lindgrens mange universer. Her møder vi blandt andre Pippi, som er i gang med den helt store julebagning, Ronja Røverdatter som sidder fast med sine ski i sneen, Emil fra Lønneberg, der deler julemad ud til de gamle på Fattiggården og Kitty Kry der hjælper sin mormor med at sælge karameller på julemarkedet.

En samling af små klassiske juleperler, for store som små.

Julemandens datter (2018) 

Lucia, Julemandens datter, bor i Grønland og drømmer kun om at gå i julemands-klassen, så hun også kan blive julemand. Men julemands-klassen er kun for drenge. Det skal være løgn, mener Lucia, og hun bruger derfor sit juleønske til at sætte ind i kampen for at få lov til at gå i julemands-klassen. For at få lov til at gå i klassen, skal Lucia opfylde et barns største juleønske. Hun møder Albert, hvis ønske er at gøre sin far rask for den mystiske sygdom han har. Sammen begiver de sig ud i at løse mysteriet bag farens sygdom, i håbet om at opfylde begge deres ønsker.

Fra 9 år. Kan ses af børn og barnlige sjæle, der ønsker sig et godt drys julemagi. Kan man ikke få nok af universet, er Julemandens datter 2 også at finde på Filmstriben.

For voksne:

Silent night (2020)

En gammel vennegruppe samles for at fejre jul i landlig idyl. Men juleaften, som skulle have markeret en glædelig slutning på året, vender op og ned idyllen og pludselig venter meget alvorlige følger. Filmen fra 2020 er et gysende alternativ til den søde juletid. Her er alt ikke helt så hyggeligt, som det ser ud på overfladen, og de skrækindjagende undertoner ligger og venter under juletræet.

Se filmen, hvis du er voksen og trænger til en uhyggelig dramakomedie som brud på de (måske ikke så) idylliske juledage. Fra 15 år.

Love actually (2002) 

En af de største juleklassikere kan du finde lige her på Filmstriben. I ugerne op til jul følger vi en række personer, der forelsker sig, bryder med hinanden, bliver forladt eller finder ny kærlighed. De mange skæbner fletter sig ind og ud af hinanden, og danner et større billede på den altomsluttende, men svære kærlighed. Den britiske humor drager dig ind med sin syrethed og sarkasme, men også varme og ømhed. Læn dig tilbage og (gen)se, grin og græd til Hugh Grants Pointer Sisters-dans, Emma Thompsons hjerteskærende øjeblik med Joni Mitchell og Bill Nighys striptease som rockstjerne.

Se filmen for 117. gang eller gør dig selv en tjeneste og se klassikeren for første gang. Du vil ikke fortryde det! Fra 7 år.

Rigtig god fornøjelse - og glædelig jul!

Emne