Advarsel! Dette er en bog for dig som elsker gys og ikke er bange for noget

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.01.15
Denne bog indeholder bandeord, heavy metal, døde undulater, mennesketomme landsbyer, afhuggede hoveder, hekse, utilpassede unge, uhygge, generelt ubehag, spandevis af blod, en lille smule kærlighed og rigtigt, rigtigt mange vampyrer...

John Kenn Mortensen

Er du glad for gys? Kan du lide vampyrer? Så er John Kenn Mortensens bog "De utilpassede" lige noget for dig. Du har aldrig læst en bog som denne. Den er noget helt særligt. Bogens hovedpersoner er en gruppe børn, som kæmper for at overleve. Vi har Johan - som er en ganske almindelig teenager, hans bedste ven Jacob - som er lille af sin alder og har astma, Dorthea - som er Johans babysitter og Jackie - som har truet med at slå Johan ihjel. Det kan kun gå galt. 

Historien foregår i Udkantsdanmark - faktisk det meste af tiden på Lolland. Der er flotte tegninger i bogen, som er med til at fortælle historien - og det er John selv, som har tegnet dem.

Er den for farlig? Er den mon noget for mig? Ja, det tror jeg faktisk. Jeg læste bogen i løbet af få dage og det var en af de bøger, hvor man ikke kan gætte sig til, hvad der sker på næste side. Og selvom historien lyder meget blodig, så er den også sjov samtidig.

Jeg var så heldig at møde John Kenn Mortensen på Fantasybogmessen på Herlufsholm sidste år. Her fortalte han i et interview, hvorfor det var så vigtigt at skrive gyserbøger for børn. If. ham så var det bare en del af deres naturlige udvikling, som ville gå for langsomt , hvis de kun hørte/læste om de gode og søde historier.

Fra 12 år.

GennemseGennemse
  • Bog

De utilpassede : et blodigt eventyr fra udkantsdanmark

Af John Kenn Mortensen (2014)
En almindeligt kedelig by, og snart hele Lolland bliver forvandlet til et vampyrhelvede. Kun Johan og Dorthea og et p...
Læs mere