e-bogslæser foran bogreol
e-bogslæser foran bogreol

Bibliotekets e-bøger nu på én tjeneste

23.01.15
Den nye udgave af eReolen giver adgang til mange nye titler fra landets store forlag. De er også tilgængelige via eReolens nye opdatering til iOS app'en, som du kan hente i App Store. Vi fejrer med at sætte antallet af samtidige lån op til 5 for både ebøger og netlydbøger.

Med lanceringen af eReolens nye hjemmeside er der adgang til tusindvis af nye titler fra landets store forlag. Titlerne er også tilgængelige via eReolens nye opdatering til iOS app'en. For at have adgang til de mange helt nye titler fra din app, skal du gå ind i App Store og hente opdateringen til eReolens app.

Reservation
Med den nye hjemmeside og opdatering til app’en introduceres en ny funktion, en reservationsknap. Hvis titlen ikke er ledig for udlån, vises en reservationsknap i stedet for en låneknap. De titler, der kræver reservering, er markeret med orange i søgeresultaterne, mens titler, der er ledige til udlån, markeres med grønt. Det bliver muligt at reservere 3 titler ad gangen.

Man kan få overblik over de reserverede titler på ”Min side”/”Mine lån,” hvor det også er muligt at holde øje med, hvor mange dage der resterer, inden titlen bliver ledig til udlån. Herfra er det også muligt at slette en reservering.

Første gang du laver en reservation på hjemmesiden eller i app’en, skal du opgive dine kontaktoplysninger.  Når en reserveret titel er blevet ledig til udlån, får brugeren besked om dette via SMS og mail. Når en titel meldes ledig til udlån, skal du låne den indenfor 48 timer efter, at den er blevet ledig, ellers bortfalder din mulighed for at låne titlen.

Huskelister
Huskelisterne fra de nuværende eReolen og Netlydbog overføres til den nye eReolen.dk. Hvis du anvender eReolens app, skal du dog være opmærksom på, at huskelisterne i app’en vil være tomme, indtil du har været en tur forbi den nye hjemmeside og logget dig ind her. Derefter vil dine huskelister også blive synlige i app’en.

Adgang til både ebøger og lydbøger
Udover at give adgang til 9000 ebøger, giver den nye hjemmeside også adgang til 6300 lydbøger. Du kan altså benytte den nye hjemmeside til at læse og lytte til både ebøger og lydbøger, sådan som det har været muligt i iOS app'en siden i sommers.  

Du har fem samtidige lån
Du har som bruger ved Næstved Bibliotek og Borgerservice og bosiddende i Næstved Kommune adgang til fem samtidige lån af ebøger og fire samtidige lån af netlydbøger. Og du kan have fire reserveringer ad gangen. Vi har netop sat tallet op fra fire.

Stream og download
På det nye eReolen.dk kan du streame e-bøger og lydbøger, som du kender det fra det nuværende Netlydbog.dk og eReolen.dk. Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens app til iOS.

eReolens Android app
eReolens gamle Android app nedlægges i Google Play. Det betyder, at du ikke kan hente app'en ned til din enhed mere. 

Hvis du allerede har en Android app installeret på din tablet eller smartphone, vil du nu se eReolens nye hjemmeside i din app. Vi anbefaler, at du anvender eReolens nye hjemmeside i stedet for Android app'en, da den nye hjemmeside er responsivt, og derfor tilpasser sig til din enheds format.

Den nye hjemmeside giver mulighed for streaming - ikke download. Det samme gælder, hvis du anvender Android app'en. Du vil kunne læse de ebøger, du allerede har hentet ned til den gamle Android, indtil lånet udløber. 

Vi arbejder intensivt på at færdiggøre den nye Android app, der giver mulighed for download af ebøger og lydbøger.

Tekniske ændringer på det nye eReolen
I forbindelse med lancering af det nye website udfases flere forældede løsninger til download. Det drejer sig om software til PC og MAC på eReolen, eReolens gamle apps og offline lytning via MP3. eReolens nye app til iOS og den nye app til Android, der er undervejs, vil fremover være de services, der giver mulighed for download af e-bøger og lydbøger.  

Hjemmesiden Netlydbog.dk
Fra den 15. januar 2015 og lanceringen af eReolens nye website nedlægges hjemmesiden Netlydbog.dk, og du vil blive dirigeret over til eReolen.dk, hvis du går ind på www.netlydbog.dk. På eReolen.dk kan du benytte alle de lydbøger, som før lå på Netlydbog via streaming.

Gå til eReolen.dk