Vinterbogen
Vinterbogen er en læselystkonkurrence for 1.-6. klassetrin.

Vinterbogen 2021

11.01.21
Igen i år kan skoleklasser på 1.-6. klassetrin deltage i læselystkonkurrencen, Vinterbogen. Kampagnen henvender sig til skoleklasserne og skal inspirere til læselyst gennem delinger af læseoplevelser eleverne imellem.

Igen i år kan skoleklasser på 1.-6. klassetrin deltage i læselystkonkurrencen, Vinterbogen, som skal inspirere til læselyst gennem delinger af læseoplevelser eleverne imellem. Det hele foregår online og ude i klasserne, alternativt hjemme hos den enkelte elev pga. Corona-restriktionerne.

Rent praktisk foregår det sådan, at de enkelte lærere opretter deres klasser på www.vinterbogen.dk. Herefter modtager eleverne et link, som de skal bruge, når de laver anmeldelser. Lærerne kan tilmelde og oprette klasserne frem til mandag den 18. januar, hvor læselystkonkurrencen starter.

Fakta om Vinterbogen
Vinterbogen er et samarbejde mellem centralbibliotekerne og børnebibliotekerne og lavet på baggrund af opfordringer fra flere skoler, der savner forløb med inspiration til læsning. Deltagelse i kampagnen er skolernes mulighed for aktivt at sætte læsning på skemaet og sammen med bibliotekerne motivere elevernes læselyst. Vinterbogen er udsprunget af den populære læselystkampagne, Sommerbogen, der sætter fokus på læselyst hvert år i sommerferien. Tidligere havde skoleklasserne også mulighed for at deltage i Sommerbogen, men nu tilbydes det mere skolevenlige alternativ, Vinterbogen, der sætter fokus på læselyst uden for skoleferierne. 

Gennemføres på trods af Corona
Det er en kampagne, der kan gennemføres på trods af Corona. Eleverne kan læse bøger og lave anmeldelser hjemmefra. Måske vælger nogen af eleverne at arbejde visuelt med bøgerne ved at lave bookfaces, book bentos (bogstemninger), fotocollager eller billeder af læsesituationer.

Vind et forfatter- eller illustratorbesøg til din klasse
Udover at give idéer til nye metoder for at inspirere til læselyst, har Vinterbogen også en stor national konkurrence, som skoleklasserne kan deltage i. Alle klasser har mulighed for at vinde en af de 4 hovedpræmier, som bl.a. består af et forfatter- eller illustratorbesøg i klasserne. Det er nemt at deltage – klassens lærer skal blot oprette klassen via www.vinterbogen.dk.
 
Mere information 
Se hjemmesiden www.vinterbogen.dk for mere information, og kontakt evt. de lokale børnekulturformidlere, Lene Holst Schmidt eller Helle Østerholm.

Husk at det som folkeskoleelev i Næstved Kommune er muligt at låne e-bøger og lydbøger på eReolen GO! med sit unilogin.