Varm op til Dansk Melodi Grand Prix og MGP med disse bøger

13.01.23
Børnebøger om koncerter, sangere, showbiz og spænding.

Lys, kamera, mikrofon – værsgo! Det er sjovt at synge og finde på sange, og det er rigtig sjovt og spændende at optræde for andre – men det kan også være nervepirrende!

Næstved er værtsby for Dansk Melodi Grand Prix, som finder sted den 11. februar i Arena Næstved, og MGP, som løber af stablen d. 18. februar 2023 samme sted.

For rigtig mange børn er børnenes MGP en spændende, traditionsrig, tilbagevendende begivenhed. Det er en konkurrence med afstemninger, tabere og vindere. Det er fyldt med glamour og glimmer. Det er god musik og drømmen om berømmelse.

I anledningen af MGP har vi søgt i bibliotekets bøger og fundet lidt forskellige børnebøger, som alle har noget MGP-univers i sig.

”Hjertestop” af Kirsten Sonne Harild, 9 – 12 år
Bogen er en del af en serie ”The Oh My Godz” om fire piger, der starter et band sammen. Bogen omhandler både musik og stjernedrømme - men også emner som venskab, mobning og mod til at være sig selv.  En bog og serie for dem som går med stjernedrømme eller blot kan lide at læse om det.

”Romeo til MGP” af Marie Duedahl, 7 – 9 år (begynderlæsere)
Romeo vinder MGP med sin mors melodi og sin egen tekst.  Livet efter sådan en sejr er anstrengende, når alle pludselig vil have autografer. En sjov bog om Romeo, hvor begynderlæseren vil kunne identificere sig med Romeos ønske om at vinde MGP.

”Talentskolen” af Henriette Wich, 10 – 13 år
Pigedrømme om at blive en berømt stjerne får fuld gas i denne serie om livet på Talentskolen. Serien rammer lige ned i mange pigers drøm om at stå på den store scene. Bøgerne beskriver livet på godt og ondt, når man forfølger sin drøm, hvad enten det er inden for dans eller musik. Serien lægger ikke skjul på, at det er hårdt arbejde, der ligger bag en succes, og at man skal huske at være tro mod sig selv.

Har du brug for mere inspiration? Så har vi samlet endnu flere bøger om sang, musik og showbiz herunder.

Materialer