Snack-læseren

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.07.21
Bøger på under få sider, som stadig fortæller spændende eller sjove historier.

Du vil gerne læse en bog, som du kan bingewatche ligesom en serie. Det skal være nemt og hurtigt, og samtidig være underholdende. Du giver ikke kæmpe dig gennem 600 sider, når du kan nøjes med 60. Du når nogle gange at glemme handlingen i bogen, hvis du skal lægge den fra dig midtvejs – og du foretrækker derfor at kunne læse bogen i et hug. 

Du er Snack-læseren, og her er de bedste børne- og ungdomsromaner til dig.   

Dette bliver mellem os

Felix flytter fra Stavanger til Oslo, og han kæmper både med forelskelse, venskab og seksualitet. Forfatter Alexander Kielland Krag udgav først Dette bliver mellem os i små lette bider på instagram, og så blev teksterne efterfølgende udgivet af et forlag. Selvom bogen er på 211 sider, så står der ikke meget på hver side. Den kan læses på et par timer og er en lækker snack til dig mellem 13-16 år. 

Meteor

Åhåh, en kæmpe meteor, Afobis, er på vej mod jorden. NASA mener den vil ramme jorden om 10 dage. Hvad gør man, når der kun er 10 dage tilbage af livet? På kun 49 sider bliver der udfoldet noget af en gyser fortælling af forfatter Henrik Einspor, hvor man følger hovedpersonen Mads og hans familie, håndtere nyheden om at jorden går under. Synes du ikke altid det er så nemt at læse og er du mellem 10-12 år, så er Meteor et godt valg, da den er på lix 7, og samtidig udfolder stærke følelser. 

Mahdi og Mogens forever

Hvis du ikke kender Mogens og Mahdi, så er det på tide! Mahdi og Mogens er venner, og de kommer altid ud på sjove hverdagseventyr. I den grafiske novelle Mogens og Mahdi er der samlet 11 historier om de to venners eventyr, de prøver sig både af som youtubere, death-metal-musikere og hiphopper. Tegningerne er lavet af Rasmus Bregnhøi, og historien er skrevet af forfatter Kim Pupz Aakeson. Bogen er på 125 sider og er en lækker tegneserie-snack for dig mellem 9-13 år. Du kan læse en historie af gangen eller binge-læse hele bogen på en time. 

Hvis du har mere lyst til fakta-bøger, så er du måske mere Funfact'eren. Eller vil du hellere læse nogle uhyggelige bøger? Så er du mere Thrill-seekeren

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ferielæser du er, så kan du gå tilbage til læseguiden her

Ekstra til Snack-læseren: