Hjælp dit barn med at kickstarte skoleopgaven

Sådan kickstarter du skoleopgaven

17.03.23
Har du også problemer med at komme på et alternativ til Google, når det kommer til, hvor man finder litteratur på nettet?

Google kan være et fint sted at starte, når du skal i gang med at skrive en opgave. Men Google viser dig kun toppen af isbjerget, og det er vigtigt, at du graver dybere, hvis du vil lave en god opgave. Det kan dog være svært, hvis man ikke ved hvor man skal starte. Måske ved du allerede, at alt på internettet ikke er lige god information. Men hvor finder man den pålidelige information og hvad skal man søge efter? I denne artikel har vi samlet links til dig, der skal i gang med at skrive en større opgave, så du føler dig godt klædt på til processen. 

Faktalink.dk
Faktalink giver en introduktion og uddybende information om aktuelle, klassiske og komplicerede emner. Alle artikler indeholder links til videre læsning på nettet samt henvisning til artikler, tidsskrifter, tv- og radioindslag mm. Faktalink henvender sig til en bred målgruppe, men egner sig særligt godt til elever i udskolingen og på gymnasialt niveau. 

Seismo.dk 
Seismo er et online nyhedsmedie til unge, som formidler dagsaktuelle nyheder kort og letlæseligt. Seismo udkommer hver dag med nye letlæselige artikler, som man hurtigt kan læse eller skimme. Et af mediets bærende principper er at forklare det, som andre medier opfatter som indlysende. Seismo er et godt sted at starte, hvis man gerne vil følge med i, hvad der rører sig, men ikke orker lange nyhedsartikler.  

Infomedia (kun adgang på biblioteket) 
Infomedia er Danmarks største mediearkiv med adgang til mere end 60 millioner artikler fra bl.a. Politiken, Berlingske Tidende, Jyllands Posten og Weekendavisen. En rigtig brugbar database, så slipper for at løbe panden mod betalingsmuren og derfor ikke kan komme videre i din research på dit emne. Husk dog at du skal sidde på et af Næstveds biblioteker for at få adgang til Infomedia. Dele af arkivets artikler kan dog ses via bibliotek.dk. 

PressReader
Opret en profil på PressReader og få adgang til mere end 6000 aviser og tidsskrifter fra over 100 forskellige lande bl.a. the Guardian og the Washington Post. Aviserne ligger tit i PressReader før den trykte kopi er tilgængelig i udgivelseslandet. God at kende, hvis du f.eks. skriver opgave om en problemstilling i et andet land.