Familie i bil - Robert Kneschke
Familie i bil - Robert Kneschke

Lydbøger til bilferien

29.05.24
Der er masser, du kan gøre, for at bilferien skal blive så behagelig som mulig.

Har du planer om bilferie til sommer? Altså den der helt fantastiske tur ned gennem Europa, til den perfekte destination, hvor du er sikret både sol, varme og uforglemmelige oplevelser for hele familien. Eller turen over Storebælt, tværs over Fyn og op igennem Jylland til familien i sommerhuset, hvor den kølige hvidvin venter og børnenes sengetider skubbes, til de selv falder omkuld. Det hele lyder skønt og fantastisk, hvis ikke lige det var for den lange biltur, hvor børnene og du skal tilbringe flere time sammen, fastspændte i et metalrum på mindre end 4 kvadratmeter. Tanken om det er nok til at forvandle dine feriedrømme til et mareridt. Men frygt ikke. Der er masser du kan gøre, for at bilturen skal blive så behagelig som mulig.

Underholdning er den bedste medicin

Den bedste medicin mod kaos i det rullende jernbur er underholdning. Og ønsker du ikke at pacificere børnene med en iPad, er der hjælp at hente på e-Reolen eller e-Reolen GO, her finder du nemlig et væld af fantastiske lydbøger. Dem vender vi tilbage til.

For der er også andre ting, der kan gøre, at bilturen ikke bare bliver udholdelig, men også sjov og mindeværdig. Her er et par ideer:

Bilslik – men pas på med for meget af det.

Små gaver der pakkes ud undervejs - Gå ned i den lokale genbrugsbutik og køb en masse små billige figurer og legetøj inden turen. Gaverne gives lige inden kaos og uorden indtræffer på bagsædet.

Pauser med motion og bevægelse – medbring et buesjippetov, det er der altid plads til i bagagerummet, og det kan give nogle aktive pauser, hvor man får brændt en masse energi af, inden turen fortsætter.

Lege og aktiviteter man kan lave fastspændt - Prøv at Google ”sjove ideer til bilturen”. Her er et godt eksempel på en side med sjove ideer: 11 gode lege til bilturen

Lydbøger

Og nu tilbage til lydbøgerne. Hvis du er oprettet som låner på et af Næstveds biblioteker, har du adgang til eReolen og eReolen GO. Her kan du gratis downloade lydbøger. Lydbøger kan være en fantastisk oplevelse, som man kan have sammen i familien. Det lille rum er helt perfekt til at skabe en særlig stemning, og der findes et hav af historier, som alle i familien kan have glæde af. Du kan afspille bøgerne højt i bilen, så hele familien hører den samme historie. Hvis aldersspredningen er for stor, kan hver især have høretelefoner på og lytte til deres egen historie. 

Herunder følger nogle eksempler på lydbøger, som spænder bredt i alder og kan høres af både børn og voksne.

Hvis ikke bøgerne falder i din smag, er der masser af ideer at hente på eReolen og eReolen GO’s apps. eReolen GO’s indhold er børnebøger, og layoutet taler til børn, så her kan du sammen med dit barn gå på opdagelse og finde den helt rigtige bog til ferien. Du er også velkommen til at komme hen på biblioteket og spørger en af børnekulturformidlerne til råds.

God bilferie.

 

Fede familiebøger

Seje serier (fra ca 7 år)

Seje serier (fra ca 9 år)

Fantastisk fantasy (fra ca 9 år)

Emne